Tražili razlog GODINU i PO dana! NATO odluku da bombarduje Jugoslaviju doneo mnogo pre "Račka"! Neverovatan, ali ISTINIT podatak!

Autor:

Vesti

27.03.2022

19:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat Goran Petronijević kaže da je NATO odluku o bombardovanju SRJ doneo godinu i po dana ranije.

Tražili razlog GODINU i PO dana! NATO odluku da bombarduje Jugoslaviju doneo mnogo pre "Račka"! Neverovatan, ali ISTINIT podatak!

Foto: Printskrin

On je večeras, kao gost Hit Tvita na TV Pink rekao da je sa pravne tačke NATO alijansa počinila agresiju čistu kao suza.

- Svi elementi od 8 elemenata da se neka vojna operacija nazove agresijom su ispunjeni kada se radi o NATO agresiji. Međunarodno pravo je tu jasno - rekao je advokat Goran Petronijević.

- Oni su odluku da bombarduju Jugoslaviju doneli godinu i po dana pre toga i samo su tražili razlog. Besomučno su ga tražili čak šest meseci i našli su ga u sceniranim dešavanjima u Račku. Nije njima Milošević bio problem, niti je njima bila namera da ga smene. Oni su želeli da zauzmu Kosovo i Metohiju - dodao je on.

- U jednom od svojih poslednjih govora, Slobodan Milošević je rekao: "Ne napadaju oni Srbiju zbog mene, nego mene zbog Srbije". Milošević je bio njihov faktor stabilnosti na Balkanu, da bi se odjednom okrenula situacija. Što se tiče žrtava, sam broj civilnih žrtava je bio veliki. Ubijeno je tri puta više civila nego vojnika - rekao je Petronijević.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading