Tanasković predsednik Sportskog komiteta ISF

Autor:

Sport

20.09.2018

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković izabran je u Briselu za predsednika Sportskog komiteta Međunarodne sportske školske federacije (ISF).

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Željko Tanasković

Sportski komitet je uz Izvršni odbor, najvažnije telo u ISF, koje između ostalog odlučuje o domaćinstvima Svetskih prvenstava u svim sportovima, unapređuje sportske događaje i bavi se promocijama školskog sporta.

- Velika mi je čast što sam dobio podršku od čelnih ljudi ISF. Imal smo i sastanak sa predsednikom ISF Lorentom Petrinkom. Ova federacija je velika, odlično se radi u celom svetu, ali je cilj da budemo još bolji i razvijamo se. Sportski komitet takođe predlaže članove raznih komisija u okviru ISF. Predložili smo Aleksandru Marjanac za predsednika Komisije za plivanje, Borisa Tomića za člana komisije za košarku i Jovana Lekića za člana komisije za atletiku - izjavio je nekedašnji trofejni odbojkaški reprezentativac.


Savez za školski sport Srbije i ove godine je imao puno uspeha na domaćoj i međunarodnoj sceni. Osvojene su medalje u muškoj i ženskoj konkurenciji na Svetskom prvenstvu u odbojci u Češkoj, kao i medalja u ženskoj košarci na školskom SP koje je perfektno organizovano u Beogradu.
RepublikaFoto: Promo/Savez za školski sport
Savez sa školski sport Srbije

Zajedno sa Ministasrtvom omladine i sporta sprovedena je akcija podele školske opreme u Osnovnim školama širom Srbije, a sledeće nedelje zajedno sa Kancelarijom Evropske unije u Srbiji i Olimpijskim komitetom Srbije organizovaće se program Evropska nedelja sporta.


Beograd će 2019. godine biti domaćin Svetskog prvenstva za srednjoškolsce u fudbalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading