VULKAN RUANG ERUPTIRAO! Strahoviti snimci: Lava šiklja u mestu gde živi 800 ljudi! (VIDEO)

Autor:

Svet

30.04.2024

06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugi put eruptira za nekoliko dana!

VULKAN RUANG ERUPTIRAO! Strahoviti snimci: Lava šiklja u mestu gde živi 800 ljudi! (VIDEO)

Foto: printscreen/X

Vulkan Ruang na indonežanskom ostrvu Sulavesi ponovo je eruptirao, posle erupcije koja je primorala na evakuaciju stotina ljudi i zatvaranje aerodroma pre nekoliko dana.

Indonezijski centar za vulkanologiju i ublažavanje geoloških opasnosti (PVMBG) proglasio je najviši nivo uzbune nakon jutarnje erupcije i pozvao ljude da se ne približavaju vulkanu, navodi se na sajtu Centra.

 

 

Na ostrvu Ruang u provinciji Severni Sulavesi živi više od 800 stanovnika, od kojih je većina evakuisana zbog erupcije početkom meseca. Nije odmah poznato koliko ih je evakuisano, prenosi Rojters.

 

 

Državna agencija za pomoć u katastrofama nije odmah odgovorila na zahtev za komentar.

Na snimcima na društvenim mrežama, za koje Rojters nije mogao odmah da potvrdi da su autentični, vidi se kako se lava sliva niz vulkan, koji se nalazi stotinak kilometara od Manada, glavnog grada provincije Sulavesi.

 

 

Saobraćajne vlasti su privremeno zatvorile aerodrom u Manadu nakon erupcije ranije ovog meseca. Kamen i pepeo koji su šikljali iz vulkana oštetili su kuće, a zbog opasnosti je evakuisana i obližnja bolnica.

Zvaničnici su prošle nedelje snizili nivo uzbune na 3, ali su ga u utorak ponovo podigli na nivo 4. Indonezija se nalazi u takozvanom "pacifičkom vatrenom prstenu", oblasti visoke seizmičke aktivnosti, gde se susreće nekoliko tektonskih ploča.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading