NAPADNUTA AMERIČKA VOJNA BAZA! Izveden snažan udar na objekte snaga SAD, otkriveni detalji

Autor:

Svet

23.04.2024

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je ozbiljan izazov za bezbednost i stabilnost regiona

NAPADNUTA AMERIČKA VOJNA BAZA! Izveden snažan udar na objekte snaga SAD, otkriveni detalji

Foto: Youtube/ 2d Cavalry Regiment

Američka vojna vazduhoplovna baza Al Asad, smeštena na zapadu Iraka, bila je meta jučerašnjeg napada.

Prema rečima neimenovanog američkog zvaničnika za Tajms of Izrael, u napadu nije pričinjena šteta niti je bilo povređenih.

Ovo nije prvi put da je baza Al Asad napadnuta. Prethodni napad dogodio se 4. februara kada je na istu bazu ispaljeno pet raketa iz pograničnog grada Zumara.

Ovaj napad predstavlja deo šireg niza incidenata usmerenih protiv snaga SAD. Naime, prema rečima američkog zvaničnika, ovo je bio 165. napad na američke trupe u Iraku i Siriji. Važno je napomenuti da je ovaj talas napada počeo u oktobru prošle godine nakon napada Hamasa na Izrael.

U nedelji kada je baza Al Asad bila meta napada, SAD su saopštile da je saveznički borbeni avion uništio raketni bacač u Siriji, ističući da nije bilo povređenih među američkim vojnicima. Ovi događaji jasno ukazuju na zategnute odnose i napetu situaciju u regionu.

Nastavak napada na američke trupe u Iraku i Siriji predstavlja ozbiljan izazov za bezbednost i stabilnost regiona.

Ovi događaji ističu neophodnost pažljivog praćenja situacije i preduzimanja odgovarajućih mera kako bi se smanjio rizik od daljih incidenata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading