BILA U BRAKU SA MEDIJSKIM MOGULOM, A ŠUŠKA SE I O AFERI SA PUTINOM: Upoznajte Vendi Deng, kontroverznu poslovnu ženu i investitora

Autor:

Svet

15.04.2024

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deng i Putina spaja zajednički prijatelj, Roman Abramovič, na čijoj je jahti Vendi ranije krstarila Karibima.

BILA U BRAKU SA MEDIJSKIM MOGULOM, A ŠUŠKA SE I O AFERI SA PUTINOM: Upoznajte Vendi Deng, kontroverznu poslovnu ženu i investitora

Foto: YouTube/Wendi Murdoch/Printscreen

Poznata poslovna žena, investitor i kolekcionar dela savremene kineske umetnosti bila je pre dva dana na dodeli Breakthrough Prize nagrada u Los Anđelesu. Njeno pojavljivanje uvek izazove šok, jer se mnogi prisete ovih detalja iz njene biografije.

Vendi Deng koja je sa medijskim mogulom Rupertom Mardokom bila u braku od 1999. do 2013. bila je javnosti bila zanimljiva i kao partnerka ovog američkog milijardera, pored svoje karijere, ali je u žižu dospela i zbog navoda da je bliska sa predsednikom Rusije, Vladimirom Putinom. U plasiranju te priče prednjačio je pre više godina US Weekly, koji je tvrdio da je njihov odnos postao veoma ozbiljan.

Potvrde, ali ni demanta te veze, naravno, nije bilo. Deng i Putina spaja zajednički prijatelj, Roman Abramovič, na čijoj je jahti Vendi ranije krstarila Karibima.

Vendi čije je pravo Deng Vende, udala se 1990. za Džeka Čerija. Stanovala je kod njega i njegove bivše supruge dok je studirala. On se razveo zbog ove poznate Kineskinje, a kasnije izjavio da su bili zajedno samo četiri meseca, jer je saznao da ga je varala sa Dejvidom Volfom koji je finansirao njeno studiranje na Jejlu.

Foto: www.profimedia.rs

 

Mardoka sa kojim ima dve ćerke upoznala je dok je radila u njegovoj kompaniji. Razvod Vendi i Ruperta bio je praćen velikm skandalima. Nagađalo se da je njihovom braku presudila njena afera sa bivšim britanskim premijerom, Tonijem Blerom. A onda su njegovi sinovi Laklan i Džejms rekli da je ona za njihovog oca govorila da je "star i glup" i da ga je tukla, što je ona demantovala.

Naslednici Mardoka tvrdili su i da je Vendi kineska špijunka, o čemu je pisao i "Wall Street Journal" tvrdeći da je Džared Kušner dobio izveštaj da je ona zloupotrebila njihovo prijateljstvo kao i bliskost sa njegovom suprugom, Ivankom Tramp, u korist kineske vlade.

Posle svih ovih skandala Mardok se u martu ove godine verio sa Elenom Žukovom, ruskom naučnicom i bivšom taštom Romana Abramoviča. Saznalo se da ih je upravo Vendi upoznala. Deng je prijateljica sa Dašom Žukovom, bivšom suprugom ruskog bogataša. Svi su sa svima pozveani, reklo bi se.

Ćerke Vendi Deng i Ruperta Mardoka studiraju na Jejlu, odnosno, Stendfordu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading