IZRAELCI SE PONAŠAJU KAO DA SE NAPAD IRANA NIJE DESIO: Građani se sunčaju i opuštaju u kafićima samo nekoliko sati posle napada Irana!

Autor:

Svet

15.04.2024

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelci bezbedno uživali na suncu i u kafićima, uprkos napadu Irana

IZRAELCI SE PONAŠAJU KAO DA SE NAPAD IRANA NIJE DESIO: Građani se sunčaju i opuštaju u kafićima samo nekoliko sati posle napada Irana!

Foto: Shutterstock


Nakon iranskog vazdušnog napada, Izraelci su se opuštali na suncu i uživali u kafićima, pokazujući malo znakova uznemirenosti. Oko 99% iranskih bespilotnih letelica i raketa je presretnuto u vazduhu od strane Izraela uz pomoć snaga SAD, Jordana, Francuske i Velike Britanije, ostavljajući malu strukturnu štetu. Nažalost, tokom napada je poginulo jedno arapsko dete kada su ostaci oborenog balističkog projektila pali na njihovu kuću blizu Arada, saopštili su zvaničnici.

Relativna normalnost u Tel Avivu i Jerusalimu

Fotografije objavljene u nedelju pokazale su Izraelce koji se sunčaju u Tel Avivu i uživaju u otvorenim kafićima, što ukazuje da su se barem neki od njih relativno nezainteresovano nosili sa situacijom. "Moj suprug je šetao u 8:30, kafići su bili otvoreni, plaža je bila otvorena", rekla je Debbie Fenton za The Jewish Chronicle iz Herzlije. "Sve je bilo kao i obično. Izraelci su navikli na to. Navikli su na napade; to je normalan život za njih." Ayala Salant, stanovnica Jerusalima, rekla je za Agence France-Presse da je " situacija zaista zastrašujuća", ali je dodala: "Veoma smo srećni zbog saveza koji nam je pomogao, jer većina aviona i raketa nije stigla do Izraela."

Reakcija na berzi i reakcije na obrazovni sistem

Akcije na Telavivskoj berzi pale su za manje od 1%, što je "blago negativna, ali ne histerična" reakcija na očekivani napad, rekao je glavni ekonomista investicione kuće IBI Rafi Gozlan za Times of Israel. Ipak, mnoge škole u Izraelu su bile zatvorene u ponedeljak zbog aktivne bezbednosne pretnje, prema istom izvoru. Neki ultraortodoksni školi su otvorene u suprotnosti sa zatvaranjem. Roditelji dece sa posebnim potrebama koji pohađaju zatvorene škole izrazili su frustraciju, ističući da se od njih očekuje da rade uprkos zatvaranju škola.

Teže vraćanje normalnog života nakon terorističkog napada Hamasa

Život je mnogo sporije vraćen u normalu u Izraelu nakon terorističkog napada Hamasa 7. oktobra, koji je odneo više od 1.200 života. Malo više od šest meseci kasnije, Izrael je navodno ubio više od 33.000 Palestinaca i ostavio milione u humanitarnoj krizi kao odgovor.

(NY Post)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading