ORBAN STIGAO U BANJALUKU: Mađarski premijer u poseti Republici Srpskoj

Autor:

Svet

05.04.2024

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Palata Republike Srpske sinoć je bila osvetljena u bojama mađarske zastave u znak dobrodošlice Orbanu i delegaciji Mađarske.

ORBAN STIGAO U BANJALUKU: Mađarski premijer u poseti Republici Srpskoj

Foto: X/Милорад Додик

Mađarski premijer, Viktor Orban, doputovao je u posetu Republici Srpskoj (RS), a na banjalučkom aerodromu dočekali su ga predsednik RS, Milorad Dodik, i predsednik Vlade Srpske, Radovan Višković.

- Na aerodromu u Mahovljanima dočekao sam Orbana i poželio mu dobrodošlicu u Republiku Srpsku. Orban je dokazani i iskren prijatelj Srpske - napisao je Dodik na društvenoj mreži X.

Palata Republike Srpske sinoć je bila osvetljena u bojama mađarske zastave u znak dobrodošlice Orbanu i delegaciji Mađarske. Orban predvodi delegaciju mađarske vlade i privrednika koji će danas u Banjaluci imati niz sastanaka sa zvaničnicima Srpske, a učestvovaće i na Poslovnom forumu, prenosi Srna.

Na forumu učestvuju 23 mađarske kompanije i 70 privrednika Srpske. Mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine, Peter Sijarto, je za RTRS izjavio da su mađarska preduzeća zainteresovana za ulazak na tržište Republike Srpske koje ima veoma dobre uslove za investiranje i poslovanje.

Orban je u Banjaluku stigao iz Sarajeva, gde se sastao sa članovima Predsedništva BiH i predsedavajućom Savetom ministra BiH, Borjanom Krišto.

Prethodno je u Banjaluku stigao i mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine, Peter Sijarto, koga je dočekao Višković.

Nakon sastanaka, Orbanu će svečano biti uručeno najviše odlikovanje Republike Srpske - Orden Republike Srpske na ogrlici, kojim ga je Dodik odlikovao povodom Dana Republike - 9. januara.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading