DA LI JE UGROŽENA BEZBEDNOST MILORADA DODIKA? Hitno se oglasio ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske

Autor:

Svet

29.03.2024

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodik je juče izjavio da mu se preti hapšenjem i poručio da će njegovo obezbeđenje i on pružiti otpor.

DA LI JE UGROŽENA BEZBEDNOST MILORADA DODIKA? Hitno se oglasio ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske

Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske već godinama maksimalno štiti predsednika Republike, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova, Siniša Karan.

- Predsednik Republike je godinama najugroženija ličnost. MUP Srpske vrši zaštitu svih institucija i štićenih lica, a posebno predsednika Republike Srpske - naveo je Karan i istakao da je nivo bezbednosti predsednika Srpske na najvišem nivou.

Dodao je da MUP svakodnevno procenjuje situaciju.

- Prošle godine smo imali desetak pretnji, da li preko pisama ili preko drušvenih mreža i sve smo ih eliminisali - rekao je Karan.

Foto: YouTube/RTRS vijesti/Printscreen

Siniša Karan

Milorad Dodik je juče izjavio da mu se preti hapšenjem i poručio da će njegovo obezbeđenje i on pružiti otpor.

- Prete mi hapšenjem. Pre sat vremena dobio sam informaciju da su mi poručili da, ako moje obezbeđenje pruži otpor, da će pucati u mene - rekao je Dodik na posebnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske u Banjaluci.

On nije naveo od koga su stigle pretnje, ali je kazao da im je odgovorio da će "otpor sigurno pružiti".

Podsetimo, kako su ranije preneli mediji, Dodik je izjavio da mu je jedan Bošnjak preneo poruku da su u Sarajevu tokom dana zajedno sedeli "Amerikanci i neki Bošnjaci" i rekli da su spremni da pucaju u njega.

- Spreman sam i ja da pucam - naveo je Dodik.

Pretnje po bezbednost predsednika Republike Srpske dolaze nakon što je Dodik izneo plan vlasti ovog entiteta Bosne i Hercegovine, koji je nazvao reakcijom na odluku visokog predstavnika, Kristijana Šmita, da nametne tehničke izmene Izbornog zakona BiH.

- Ne očekujem da će biti povučene odluke onog lažnog (visokog predstavnika Kristijana Šmita), ali mi smo to zatražili da još jednom demaskiramo EU - naveo je Dodik sinoć u završnoj reči na posebnoj sednici Narodne skupštine RS.

Posle toga, naveo je on, očekuje se da između 15. i 20. aprila RS usvoji svoj Izborni zakon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading