"ŠMIT KOLONIJALNI GOSPODAR" Milanović digao glas protiv nametnutih izmena Izbornog zakona u BiH

Autor:

Svet

29.03.2024

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milanović je ponovio optužbe na račun premijera Hrvatske, Andreja Plenkovića, da aktuelna Vlada nije uradila ništa za Hrvate u BiH.

"ŠMIT KOLONIJALNI GOSPODAR" Milanović digao glas protiv nametnutih izmena Izbornog zakona u BiH

Foto: Tanjug/HINA

Hrvatski predsednik, Zoran Milanović, komentarisao je nametnute izmene Izbornog zakona BiH i istakao da je poslednji potez Kristijana Šmita, za kojeg je rekao da je "kolonijalni gospodar", u upornosti da se spreči glas Hrvata u BiH.

- Poslednji potez Šmita, kolonijalnog gospodara, je u tome da su uporni da spreče glas Hrvata u BiH - rekao je Milanović sinoć u intervjuu za hrvatski RTL.

Milanović je ponovio optužbe na račun premijera Hrvatske, Andreja Plenkovića, da aktuelna Vlada nije uradila ništa za Hrvate u BiH. Nova vlada će budućom spoljnom politikom zaštiti Hrvate u BiH, rekao je Milanović.

Foto: printskrin

Kristijan Šmit

Podsetimo, predsednik Republike Srpske (RS), Milorad Dodik, izneo je plan vlasti ovog entiteta Bosne i Hercegovine, koji je nazvao reakcijom na odluku visokog predstavnika, Kristijana Šmita, da nametne tehničke izmene Izbornog zakona BiH.

- Ne očekujem da će biti povučene odluke onog lažnog (visokog predstavnika Kristijana Šmita), ali mi smo to zatražili da još jednom demaskiramo EU - naveo je Dodik sinoć u završnoj reči na posebnoj sednici Narodne skupštine RS.

Posle toga, naveo je on, očekuje se da između 15. i 20. aprila RS usvoji svoj Izborni zakon.

- Za očekivati je da će Šmit poništiti i taj zakon, ali je izvesno da ću ja potpisati ukaz o njegovom proglašenju i da će taj zakon biti objavljen u Službenom glasniku RS - naveo je Dodik.

Prema njegovim rečima, očekuje da će međunarodna zajednica to pokušati da spreči.

- Ne znam na koji način. Moguće je da će meni kao predsedniku RS, zbog ponavljanja krivičnog dela, odrediti neke mere. Ja ih neću poštovati. Kada donesemo taj zakon, on se mora poštovati - naglasio je Dodik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading