DODIK POSLAO OŠTRU PORUKU AMERIKANCIMA: Ne sme se dozvoliti hijenama poput njih da devastiraju društvo

Autor:

Svet

30.03.2024

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republika Srpska neće dozvoliti američkim službenicima da je devastiraju

DODIK POSLAO OŠTRU PORUKU AMERIKANCIMA: Ne sme se dozvoliti hijenama poput njih da devastiraju društvo

Foto: Dragan Kadić


Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, istakao je danas da Republika Srpska neće dozvoliti američkim službenicima poput ambasadora SAD u BiH, Majkla Marfija, i zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara, Gabrijela Eskobara, da devastiraju društvo. Dodik je naglasio da neće dozvoliti da "hijene poput Marfija i Eskobara devastiraju društvo", ističući da je Republika Srpska snažna i da ima svoje instrumente i mogućnosti. Dodik je istakao da je Republika Srpska jedini način odbrane načina života koji imaju Srbi te da će opstati uprkos političkim pritiscima SAD.

Laži o Markalama i "genocidu" u Srebrenici

Dodik je dalje istakao da se Republika Srpska suočava sa lažima o Markalama i "genocidu" u Srebrenici, naglašavajući da je na lažnoj priči o "genocidu" u Srebrenici u Americi više od 500 političara napravilo karijere. Dodik je istakao da Republika Srpska ima nesumnjivu snagu jer je preživljavala stalne napade kroz godine, te da će i dalje opstati.

- Jedini način odbrane načina života koji imaju Srbi jeste Republika Srpska - rekao je Dodik novinarima u Laktašima, odgovarajući na pitanje šta Republika Srpska planira da uradi po pitanju sve češćih političkih pritisaka SAD. On je napomenuo da kada bi Srpska prihvatila takav koncept, ne bi je bilo.


Delegacija EU i licemerje

Predsednik Republike Srpske je takođe prokomentarisao licemerje Delegacije EU u BiH, navodeći da su pre nekoliko dana kritikovali lažnog Kristijana Šmita, visokog predstavnika za BiH, zbog donošenja zakona, dok sada iznose sasvim drugačije stavove. Dodik je istakao da je Delegacija EU pokazala svoju licemernu stranu, a osvrnuo se i na američkog ambasadora Majkla Marfija, ističući da on podržava muslimanski koncept u BiH i želi da oslabi snagu Srpske.

- Američki ambasador Majkl Marfi pokazuje tu karakteristiku. Iza njih stoji arogantna i velika Amerika, ali doći će neki drugi ljudi koji nisu kao Marfi. Marfi je deo strukture koja podržava muslimanski koncept u BiH i žele da smanje snagu Srpske - učine je nesposobnom, a rukovodstvo kriminalnim, uvedu sankcije i trabante, naprave unitarnu Bosnu sa centrom moći i odlučivanja u Sarajevu u čemu će Srbi retko ikada odlučivati ako nisu kolektivno u Sarajevu - rekao je Dodik novinarima u Laktašima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading