"RUSIJA JE TARGETIRALA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU": Oglasio se Makron, Kremlj ponovio ono što NIKO U EVROPI ne želi da čuje

Autor:

Svet

04.04.2024

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Francuske uporan je u nameri da ubedi narod koji predvodi, da bi bilo opravdano odupreti se na sve načine Rusiji, čak i tamo gde nema nikakve pretnje

"RUSIJA JE TARGETIRALA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU": Oglasio se Makron, Kremlj ponovio ono što NIKO U EVROPI ne želi da čuje

Foto: Tanjug/AP

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da ''ne sumnja'' da će Rusija ovog leta ''zlonamerno targetirati'' predstojeće Olimpijske igre u Parizu.

''Nemam nikakve sumnje, uključujući to da će oni to činiti u pogledu informacija'', rekao je Makron, prenosi Rojters.

Ranije ove sedmice, ministar inostranih poslova Stefan Sežurne rekao je da će Francuska predložiti sankcije na nivou cele EU onima koji stoje iza širenja dezinformacija zbog onoga što Pariz naziva porastom ruskih pokušaja da destabilizuje EU.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško izjavio je danas da Rusija nema nameru da uđe u vojni konflikt sa NATO-om ili zemljama članicama Alijanse.

"Da li je taj vojni blok spreman za otvoreni konflikt sa Rusijom? Moramo da pitamo članice NATO. U svakom slučaju, nemamo takve namere u vezi sa zemljama članicama saveza", rekao je Gruško u intervjuu za RIA novosti.

Rusija se u prethodnim godinama žalila na prisustvo NATO blizu njenih zapadnih granica, dok savez svoje širenje objašnjava kao "odvraćanje ruske agresije".

Kremlj tvrdi da Rusija nikome nije pretnja, već da samo ne ignoriše potencijalne pretnje njenim interesima.

Danas je drugi dan sastanka ministara spoljnih poslova država članica NATO u Briselu uoči 75. godišnjice tog saveza na kojem su najavljeni razgovori o preuzimanju koordinacije dostave oružja Ukrajini koju za sad vode SAD. Za danas je najavljen i sastanak Saveta NATO-Ukrajina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading