MAKRON GURA EVROPU U VELIKI RAT: Rusi zaprepašćeni izjavama francuskog predsednika, šef obaveštajne službe imao je posebnu poruku za njega

Autor:

Svet

06.03.2024

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko ne može ni u Francuskoj da se načudi odakle mu ideja da ta zemlja šalje uskoro kopnene trupe u Ukrajinu

MAKRON GURA EVROPU U VELIKI RAT: Rusi zaprepašćeni izjavama francuskog predsednika, šef obaveštajne službe imao je posebnu poruku za njega

Foto: Tanjug/AP

Šef Ruske obaveštajne službe Sergej Narišikin prokomentarisao je uzaludni poziv Emanuela Makrona drugim državama da pošalju kopnene trupe u Ukrajinu.

Predsednik Francuske toliko je iziritirao celu Evropu, pa i svoje sunarodnike nepromišljenom izjavom da su mu svi redom okrenuli leđa po tom pitanju, što i ne čudi Narišikina.

Makron je prošle nedelje rekao da bi evropske države mogle da pošalju trupe u Ukrajinu, iako je upozorio da u ovoj fazi nema konsenzusa. Sjedinjene Države i ključni evropski saveznici nakon toga su rekli da ne planiraju da šalju kopnene trupe u Ukrajinu.

“Ovo pokazuje visok stepen neodgovornosti današnjih evropskih čelnika, u ovom slučaju predsednika Francuske”, citirale su ruske novinske agencije reči direktora SVR-a Sergeja Nariškina iz intervjua na državnoj televiziji.

Nakon što je prošle nedjelje bio domaćin konferencije 20-ak evropskih zemalja, Makron je priznao da nema konsenzusa o slanju trupa iz zapadnih zemalja u Ukrajinu, ali je rekao da se ta opcija ne može isključiti kako bi se osiguralo da Rusija ne pobedi.

“Tužno je videti, posmatrati i razumeti da je sposobnost pregovaranja sadašnjih elita u Evropi i severnom Atlantiku na vrlo niskom nivou”, dodao je Nariškin.

Rusija i dalje pažljivo motri šta se dešava na evropskom kontinentu i u skladu s tim donosi odluke i reaguje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading