Fotografija Brižit i petnaestogodišnjeg Emanuela Makrona je montaža!

Autor:

Svet

05.03.2024

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portal Republika 5. marta objavio je članak sa naslovom "FOTOGRAFIJA KOJA SE ŠIRI DRUŠTVENIM MREŽAMA: Brižit Makron u doba kada je započela romansu sa maloletnim Emanuelom (FOTO)", koji je Raskrinkavanje.ba ocenilo kao prenošenje lažnih vesti.

Fotografija Brižit i petnaestogodišnjeg Emanuela Makrona je montaža!

Foto: Shutterstock

Celu analizu pogledajte ovde: Raskrinkavanje - Viralna fotografija Brigitte i petnaestogodišnjeg Emmanuela Macrona je montaža

Naime, društvenim mrežama se proširila fotografija na kojoj su navodno Bridžit Makron sa bivšim suprugom Andreom-Luizom Auzierom i dečakom Emanuelom Makronom. Međutim, ova fotografija je montaža.

Naime, na originalnoj fotografiji ispred Brižit nije Emmanuel Macron niti se pored nje nalazi njen tadašnji suprug. Viralna fotografija zapravo je montaža dva kadra iz dokumentarnog filma “Emmanuel Macron, la stratégie du météore” (Emmanuel Macron, meteorska strategija), koji je emitovan 2016. godine na kanalu France 3. 

U kadru na kom se vide Brigitte i muškarac pored nje, ispred Brigitte je zapravo žena, a ne dječak.

Fotografija lika dečaka takođe potiče iz istog filma, ali iz drugog kadra. ali nije reč o zajedničkoj fotografiji, već o digitalnom spoju dve odvojene crno-bele fotografije. 

Portal Republika se izvinjava svojim čitaocima zbog objavljivanja fotografije koja je montaža i dovođenja u zabludu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Putnik

05.03.2024 22:55

Šta ćeš, dete poraslo pa ima svoje potrebe...