OSLOBOĐENI TAOCI! Več su se oprostili od života, kad se dogodio veliki obrt

Autor:

Svet

27.02.2024

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo zaista niko nije očekivao da će se ikada dogoditi

OSLOBOĐENI TAOCI! Več su se oprostili od života, kad se dogodio veliki obrt

Foto: twitter/printscreen/@MarcoZitzow

Italijanska vlada saopštila je danas da je oslobođeno troje Italijana koje je 2022. godine kidnapovala islamistička militantna grupa u Maliju.

Iz vlade su naveli da su oslobađanje obezbedili italijanska obaveštajna agencija AISE i ministarstvo spoljnih poslova, prenosi Rojters.

"Uprkos svemu, članovi porodice Langone su dobrog zdravlja", ističe se u saopštenju.

Nije se ulazilo u detalje kako su taoci oslobođeni ali je naglašeno da su bili potpuno šokirani mogućnošću da započnu novi život posle ovog.

Roko Langone, Marija Donata Kaivano i Đovani Langone živeli su u zajednici Jehovinih svedoka u južnom gradu Kutijala kada ih je kidnapovala džihadistička grupa, saveznica Al Kaide.

Par je bio u 70-im, a njihov sin u 50-im godinama u vreme otmice.

Kad se spomene pojam "taoci" u 2024. godini prvo što svetu padne na pamet su oni u Gazi koje više od četiri meseca drže pripadnici Hamasa.

Hamasu je sada poslat predlog za razmenu izraelskih talaca u Gazi za palestinske zatvorenike, piše Sky News.

Do toga je došlo nakon dana pregovora u Parizu u kojima su učestvovali predstavnici Izraela, Sjedinjenih Država, Egipta i Katara koji su pokušali zacrtati osnovne konture dogovora o privremenom prekidu vatre.

U predlogu se navodi da bi sve izraelske žene, deca mlađa od 19 godina, stariji i bolesni taoci trebalo da budu pušteni u zamenu za određeni broj palestinskih zatvorenika, rekao je visoki izvor novinskoj agenciji Reuters.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading