MRTVI SU: Porodice izraelskih talaca dobile UŽASNE VESTI, nacija u suzama

Autor:

Svet

06.02.2024

19:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U napadima Hamasa na Izrael 7. oktobra oteto je više od 240 Izraelaca, a polovina njih je oslobođena tokom privremenog prekida vatre u novembru

MRTVI SU: Porodice izraelskih talaca dobile UŽASNE VESTI, nacija u suzama

Foto: Profimedia

Više od petine preostalih talaca koje palestinska militantna grupa Hamas drži u Pojasu Gaze je mrtvo, objavio je danas Njujork tajms, pozivajući se na interni izveštaj izraelske vojske (IDF).

Iz IDF-a su zaključili da je preminulo najmanje 32 od preostalih 136 talaca koje je Hamas oteo tokom napada na Izrael 7. oktobra.

Porodice talaca za koje se veruje da su preminuli obaveštene su o tome, navodi američki list.

Izraelci su takođe danas javno čuli ove vesti i prema prvim reakcijama, kolektivno su pali razočarani u svoj državni vrh ali i vojsku što nisu uspeli da sačuvaju njihove živote.

Rejting premijera Benjamina Netanjahua je i pre rata sa Hamasom bio na niskom nivou, ali posle ove informacije teško da će mu biti bolji.

Neimenovani zvaničnici su rekli da izraelska vojska analizira obaveštajne podatke koji ukazuju da je možda ubijeno još najmanje 20 talaca.

U napadima Hamasa na Izrael 7. oktobra oteto je više od 240 Izraelaca, a polovina njih je oslobođena tokom privremenog prekida vatre u novembru.

Predsednik Irana Ebrahim Raisi osudio je danas pokušaje normalizacije odnosa brojnih islamskih zemalja sa, kako je rekao, "cionističkim režimom", rekavši da Izrael nikada ne može biti prijatelj muslimana, niti bi pomogao u razvoju tih zemalja.

Tokom sastanka sa vršiocem dužnosti ministra spoljnih poslova Sudana Alijem al-Sadikom Alijem, Raisi je istakao da Iran podržava uspostavljanje jake vlade u Sudanu, kao i teritorijalni integritet ove afričke zemlje, prenela je agencija Tasnim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading