MISTERIOZNO UBISTVO U CENTRU BEČA: Da li je ovo delo balkanske mafije?

Autor:

Svet

24.02.2024

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Misteriozno ubistvo u centru Beča

MISTERIOZNO UBISTVO U CENTRU BEČA: Da li je ovo delo balkanske mafije?

Foto: Profimedia

Austrijska policija


U sredu poslepodne, u jednom stanu u centru Beča, pronađeno je beživotno i unakaženo telo muškarca, čiji identitet još uvek nije utvrđen. Detalji ovog tragičnog događaja ukazuju na to da se verovatno radi o mafijaškom ubistvu, a iza njega bi mogla da stoji balkanska mafija. Takođe, postoji sumnja da je žrtva državljanin Srbije ili Crne Gore.

Teško zlostavljanje žrtve

Prema informacijama do kojih smo došli, žrtva je bila podvrgnuta teškom zlostavljanju pre nego što je ubijena. Prema preliminarnim rezultatima obdukcije, muškarac je najverovatnije preminuo od brojnih uboda u predelu grudi. Dodatno, primećeno je da su mučeni prsti, što dodatno ukazuje na brutalnost zločina.

Laboratorija za uzgoj marihuane

Još jedan neobičan detalj koji je pronađen u stanu jeste laboratorija za uzgoj marihuane. Postavlja se pitanje da li je ubijeni bio zadužen za uzgoj kanabisa i kasniju distribuciju. Ova činjenica dodatno podržava teoriju o mafijaškom ubistvu.

Paralele sa ranijim slučajevima

Zanimljivo je da metodologija ovog slučaja podseća na postupke kriminalne organizacije koja je bila povezana sa navodnim kumom crnogorske mafije Darijom D. poznatijim kao „Dekster“. On je osuđen na doživotni zatvor u Okružnom sudu u Beču 2023. godine. Prema navodima, "Dekster" je koristio brutalne metode kada se osećao izdanim od strane članova svoje grupe, što nas navodi na pomisao da bi ovo ubistvo moglo biti povezano sa sličnim motivima.

Tragovi koji vode do Balkana

Iako javno tužilaštvo nije želelo da komentariše navode pojedinih medija o mogućem povezanosti ovog ubistva sa Srbijom i mafijaškim grupama na Balkanu, čini se da postoji veza sa razbijenom kriminalnom organizacijom kojom je rukovodio "Dekster". Ova organizacija bila je ogranak crnogorskog mafijaškog klana koji je obavljao ilegalne poslove širom Evrope, uključujući trgovinu drogom i oružjem.



Dok istražitelji nastavljaju da prikupljaju informacije i tragaju za osumnjičenima, javnost ostaje u iščekivanju konačnog identiteta žrtve i razrešenja ovog misterioznog slučaja. U međuvremenu, teorije o povezanosti sa balkanskom mafijom i brutalnom prirodom zločina i dalje intrigiraju javnost.

(Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading