NOVI ATENTAT KREMLJA: Ruski pilot koji je prebegao u Ukrajinu pronađen mrtav u Španiji!

Autor:

Svet

19.02.2024

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubistvo ruskog pilota koji je prebegao u Ukrajinu

NOVI ATENTAT KREMLJA: Ruski pilot koji je prebegao u Ukrajinu pronađen mrtav u Španiji!

Foto: Tanjug/Ap, Credit: Maxym Marusenko / Zuma Press / Profimedia


U Španiji je pronađeno beživotno telo ruskog pilota Maksima Kuzminova, koji je prebegao u Ukrajinu sa helikopterom Mi-8. Kuzminov je pronađen sa više prostrelnih rana u garaži u blizini Benidorma, što je izazvalo strah od još jednog atentata povezanog sa Kremljom. Njegova smrt dolazi neposredno nakon što je navodno Putinov neprijatelj Aleksej Navaljni prebijen do smrti u kaznenoj koloniji.

Prebeg iz Rusije

Maksim Kuzminov izazvao je senzaciju kada je sleteo sa svojim oklopljenim helikopterom na vojnom aerodromu u oblasti Harkiv u avgustu. Ukrajinska vojna obaveštajna služba kasnije je otkrila da su ga nagovarali da prebegne i on je pozvao druge pilote da ga slede. Kuzminov je optužio Putina za "genocid" zbog brutalnog ubijanja Ukrajinaca i Rusa u nepotrebnom ratu, putem dokumentarca.

Republika

Foto: Credit: Maxym Marusenko / Zuma Press / Profimedia

Maksim Kuzminov

 


Optužbe i kontraverze

Ruski državni mediji tvrde da je Kuzminov ubio dvojicu svojih kolega pre nego što je sleteo u Ukrajinu, dok istovremeno tvrde da su agenti Putinove vojne obaveštajne službe imali naređenje da ga "eliminišu", koliko god to trajalo. U međuvremenu, ruski državni mediji optužuju Ukrajinu za njegovu smrt, dok su ukrajinski mediji tvrdili da su ruske obaveštajne agencije mogle da eliminišu Kuzminova kao "neugodnog svedoka".

Reakcije i krajnji čin

Pilot je napustio Rusiju kako bi bio sa svojom suprugom i decom koji su ga čekali u Ukrajini, izražavajući ogorčenje zbog situacije u zemlji. Navodno mu je bila obećana nagrada od 500.000 dolara za prebeg sa ruskom vojnom opremom u Ukrajinu, ali su ruske vlasti brzo reagovale optužbama da je ubio dvojicu ljudi tokom bekstva.

Ovo ubistvo izaziva veliku pažnju i postavlja pitanja o bezbednosti i političkoj pozadini sličnih događaja u budućnosti.

(The Sun)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading