SAMOHRANA MAJKA DOBILA OTKAZ JER JE POJELA OSTATAK TUĐEG SENDVIĆA! Neverovatno kakvo joj je pismo napisao šef! HRANA BILA ZA BACANJE!

Autor:

Svet

19.02.2024

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gabrijela se sada bori za pravdu uz podršku sindikata, koji pomaže u preduzimanju pravnih koraka zbog nepravednog otpuštanja i diskriminacije.

SAMOHRANA MAJKA DOBILA OTKAZ JER JE POJELA OSTATAK TUĐEG SENDVIĆA! Neverovatno kakvo joj je pismo napisao šef! HRANA BILA ZA BACANJE!

Foto: shutterstock

Samohrana majka Gabrijela Rodrigez (39), suočava se sa otkazom sa radnog mesta čistačice nakon što je pojela sendvič vredan 1,50 funti koji je pronašla na poslužavniku za radnike advokatske firme u Londonu. Ovaj slučaj je izazvao burne reakcije javnosti i pokrenuo pitanja o pravima radnika i diskriminaciji.


Gabrijela je otpuštena od strane šefa firme za čišćenje "Total Klin" Grejema Petersena, nakon što je priznala da je pojela sendvič koji je pronašla u kuhinji pred kraj smene. Petersen je napisao pismo u kojem je naveo da je odlučio da je otpusti zbog "suštinskog kršenja ugovornih uslova".

- Na saslušanju ste objasnili da ste našli sendvič u kuhinji pred kraj smene i uzeli ga bez razmišljanja. Rekli ste da je ranije klijent ostavio hranu u kuhinji i ponudio je, pa ste mislili da je u redu. Vaše objašnjenje smatrao sam nezadovoljavajućim jer ste potvrdili da vam niko nije ponudio hranu u kuhinji, ali ste ipak odlučili da je uzmete. Odlučio sam da je vaše ponašanje rezultiralo suštinskim kršenjem vaših ugovornih uslova što nepovratno uništava poverenje koje je neophodno za nastavak radnog odnosa - naveo je on.


Sindikat za radnike migrante stao je u odbranu Gabrijele, ističući da je bilo punih poslužavnika ostataka sendviča namenjenih osoblju, te da je Gabrijela pretpostavila da joj je dozvoljeno da pojede sendvič. Sindikat je istakao da je nepravedno otpuštati zaposlenog zbog konzumiranja ostatka sendviča od tunjevine i krastavca, i postavio pitanje da li se prava radnika migranata neopravdano zanemaruju.

Gabrijela se sada bori za pravdu uz podršku sindikata, koji pomaže u preduzimanju pravnih koraka zbog nepravednog otpuštanja i diskriminacije. Kompanija Total Klin odbila je da je vrati na posao, tvrdeći da su njeni postupci bili u suprotnosti sa zakonima o zapošljavanju Ujedinjenog Kraljevstva.

Ovaj slučaj privukao je pažnju javnosti, postavljajući pitanja o integritetu radne snage, pravima radnika i poštovanju zakona o zapošljavanju. Gabrijela je postala simbol borbe za prava radnika i suočavanja sa diskriminacijom na radnom mestu.

Konačno, ovaj slučaj podstiče razmišljanje o važnosti poštovanja i prava radnika, te postavlja pitanje da li su zakoni o zapošljavanju dovoljno zaštitni ili je potrebno preispitati pravila koja definišu postupke u sličnim situacijama.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading