RUSI PRESEKLI AVDIJEVKU NA DVA DELA! Situacija na frontu sve dramatičnija: Žestoke borbe ne prestaju - ukrajinski garnizon u južnom delu poražen?

Autor:

Svet

13.02.2024

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija u Avdijevki postaje sve kritičnija iz sata u sat, dok se Oružane snage Ukrajine suočavaju sa ozbiljnim izazovima. Prema informacijama ukrajinskog vojnog Telegram kanala DeepState, ruske snage su presekle glavni put koji povezuje južni deo grada sa koksarom i dalje ka naseljima na zapadu.

RUSI PRESEKLI AVDIJEVKU NA DVA DELA! Situacija na frontu sve dramatičnija: Žestoke borbe ne prestaju - ukrajinski garnizon u južnom delu poražen?

Foto: Credit: east2west news / WillWest News / Profimedia, Printscreen

Ovaj zaključak se može izvesti i zahvaljujući ažuriranoj mapi Avdijevke.

Industrijska avenija, koju su ruske trupe uspele da preseku, predstavlja glavnu arteriju kojom se snabdeva garnizon Oružanih snaga Ukrajine u južnom delu grada. Ovaj put vodi do strateški važnih koksara na severu grada, a odatle dalje do Lastočkina i Orlovke.

Prema rečima drugog vojnog Telegram kanala, Ukraine Control Map, vreme je da se pretrpe gubici.

Došlo je vreme da pretrpimo gubitke i oslobodimo put ili da napustimo zonu borbenih dejstava - komentariše situaciju drugi vojni Telegram kanal Ukraine Control Map.

Foto: printscreen

 

Sada Ukrajina ima na raspolaganju samo manje pogodne i stabilne puteve za snabdevanje duž polja zapadno od Avdijevke.

Ruske trupe, kako sugeriše mapa kanala DeepState, nalaze se otprilike na dva kilometra od jednog od poslednjih puteva koji se može koristiti za snabdevanje ukrajinskog garnizona.

Iako ruski vojni kanali tvrde da presecanje Industrijske avenije ne znači opkoljavanje ili poraz ukrajinskog garnizona, naglašavaju da će značajno otežati logistiku između podeljenih jedinica Oružanih snaga Ukrajine, dodatno pogoršavajući kritičnu situaciju za Kijev.

Ukrajina, s nezvaničnim podacima o oko 10.000 vojnika u gradu, suočava se sa izazovom, budući da su ruske snage četiri puta brojnije i bolje naoružane.

Novi snimci bitke za Avdijevku kruže Telegramom, prikazujući dronove koji krče put ruskoj pešadiji i nanose ozbiljnu štetu položajima Oružanih snaga Ukrajine. Kanal DeepState potvrđuje i napredak ruskih snaga kod Časiv Jara, ističući masovnu upotrebu dronova kao ključni faktor uspeha.

- Ruske trupe između Bogdanovke i Ivanovskog napreduju do dominantnih visina i grebena iza kojeg se nalazi Časov Jar. Jedan od razloga za taj uspeh je masovna upotreba dronova kojima uništavaju naše položaje i nanose velike gubitke u ranjenima i nažalost mrtvima. Čim se borbeni potencijal odbrane svede na minimum napadaju jurišne grupe padobranaca - piše DeepState i dodaje da se očekuju ruski bočni napadi sa severa i juga, prenosi Kurir.

Analitičari, poput Bilda Julijana Repkea, upozoravaju da bi Avdijevka mogla pasti u narednim danima ili najviše za nedelju dana, stvarajući dodatni pritisak na već tešku situaciju u regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading