SAD ODBILE PUTINOV PREDLOG O PREKIDU VATRE U UKRAJINI: Kontakt s Amerikancima bio uzaludan

Autor:

Svet

13.02.2024

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjedinjene Američke Države su odbile ponudu ruskog predsednika Vladimira Putina o prekidu vatre u Ukrajini, što je izazvalo nove tenzije između dve supersile, izveštava Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.

SAD ODBILE PUTINOV PREDLOG O PREKIDU VATRE U UKRAJINI:  Kontakt s Amerikancima bio uzaludan

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

 

Prema ruskim izvorima agencije, predlog prekida vatre odbijen je nakon sastanaka posrednika, dok je američki izvor tvrdio da nije bilo nikakvog zvaničnog kontakta između dve strane.

Putin je, kako navode britanski izvori, prošle godine uputio signale Vašingtonu, kako javno tako i privatno preko posrednika, pokazujući spremnost da razmotri prekid vatre u Ukrajini. Međutim, uprkos predlogu, ruski lider nije bio spreman na ustupke kada je reč o teritorijalnom integritetu Ukrajine.

"Kontakti s Amerikancima su bili uzaludni", izjavio je jedan ruski izvor za Rojters, dok je drugi naglasio da su Amerikanci, putem posrednika, jasno stavili do znanja Moskvi da neće razmatrati mogući prekid vatre bez učešća Ukrajine u pregovorima.

Ova situacija pokazuje duboke razlike u stavovima dve zemlje i dodatno otežava već napetu geopolitičku situaciju. Kremlj, Bela kuća, Stejt department i CIA su odbili da komentarišu navode iz Rojtersa, ostavljajući široko polje spekulacija i nagađanja o budućim koracima dveju svetskih sila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading