ŠOK, ZELENSKI I ZAPAD NA APARATIMA! Sirski s ruskim vojnicima ponosno marširao na Crvenom trgu: Novi šef Ukrajinske vojske učestvovao na paradi u Moskvi! (VIDEO)

Autor:

Svet

13.02.2024

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

N adruštvenim mrežama isplivao je video-snimak iz 1986. godine koji otkriva Aleksandra Sirskog, novog glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, kako sa ponosom maršira na Crvenom trgu u Moskvi zajedno sa ruskim vojnicima, noseći crvenu zastavu, u čast godišnjice Velike Oktobarske socijalističke revolucije.

ŠOK, ZELENSKI I ZAPAD NA APARATIMA! Sirski s ruskim vojnicima ponosno marširao na Crvenom trgu: Novi šef Ukrajinske vojske učestvovao na paradi u Moskvi! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Novoizabrani glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, Aleksandar Sirski, nije nepoznat po svojim vezama sa Rusijom.

Video-snimak iz 1986. godine, koji je nedavno procurio na društvenim mrežama, prikazuje tada diplomiranog studenta Moskovske Više kombinovane komandne škole kako maršira Crvenim trgom u Moskvi, u čast godišnjice Velike Oktobarske socijalističke revolucije.

 

 

U to vreme, Sirski je bio mladi diplomirani student, rame uz rame sa ruskim vojnicima, noseći crvenu zastavu u tradicionalnoj Paradi.

Ruski list "Izvestija" je stupio u kontakt sa njegovim kolegom iz studentskih dana, Andrejem Valikovim, koji je delio pozornicu sa Sirskim tokom ovog svečanog događaja.

Valikov se sa setom seća tih vremena provedenih na Moskovskoj višoj vojnoj komandnoj školi, gde su zajedno marširali duž Crvenog trga kao mladi oficiri.

- U istom stroju bili su oficiri i poručnici, mladi i lepi, a onda nas je sudbina sve razdvojila - primetio je Valikov.

Aleksandar Sirski je kasnije završio vojnu akademiju u Moskvi i služio u Ukrajini, gde je aktivno učestvovao u ratu u Donbasu tokom prošle decenije. Prema izjavama predsednika Ukrajine, Vladimira Zelenskog, Sirski je odigrao ključnu ulogu u odbrani Kijeva od Rusije 2022. godine, kao i u ofanzivi na Harkov kasnije iste godine.

 

 

General-pukovnik Sirski je postao prvo lice ukrajinske vojske 8. februara, smenivši Valerija Zalužnog. Zalužni, poznat po nadimcima "Kasapin" i "General 200", bio je kontroverzan komandant koji je predvodio snage u "mašinu za mlevenje mesa" u Bahmutu, ne štedeći ukrajinske vojnike.

Uprkos rodnom mestu u zapadnoj Vladimirskoj oblasti Rusije, Sirski ostaje verni branilac nezavisnosti Ukrajine. Njegova porodica i dalje živi u istom regionu, gde su roditelji penzioneri, a stariji sin Aleksandar ratuje protiv Rusije, piše RT.

Zanimljivo je napomenuti da deda novog glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, junak iz Drugog svetskog rata, poginuo je boreći se protiv nacizma. Njegovi roditelji svake godine učestvuju u "Besmrtnom puku", a prema majčinoj stranici na društvenim mrežama, podržavaju Rusiju, stvarajući dodatnu dimenziju u kompleksnoj priči o generalu Sirskom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading