AMERIČKI NOVINAR U ŠOKU! KARLSON: Moskva bolja od bilo kog grada u Americi!

Autor:

Svet

12.02.2024

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karlsonov šok i oduševljenje Moskvom

AMERIČKI NOVINAR U ŠOKU! KARLSON: Moskva bolja od bilo kog grada u Americi!

Foto: Credit: Gavriil Grigorov / Sputnik / Profimedia


Američki novinar Taker Karlson iznenadio je mnoge svojom izjavom nakon posete Rusiji, istakavši da je Moskva ostavila prijatniji utisak od bilo kog grada u Sjedinjenim Američkim Državama.

Karlson je istakao da je za njega bio pravi šok to što je Moskva, u kojoj nikada ranije nije bio, najveći evropski grad sa 13 miliona stanovnika, mnogo prijatniji od bilo kog grada u njegovoj zemlji. Istakao je da je grad mnogo čistiji, bezbedniji i estetski lepši od američkih gradova, a posebno je istakao arhitekturu, hranu i usluge koje su bolje nego u bilo kojem gradu u SAD.

- Za mene je bio šok to što je Moskva, u kojoj nikada ranije nisam bio, najveći evropski grad sa 13 miliona stanovnika mnogo prijatniji od bilo kojeg grada u mojoj zemlji. Nisam imao pojma o tome. Mnogo je čistija, bezbednija i estetski lepša. Njena arhitektura, hrana, usluge bolji su nego u bilo kojem gradu u SAD - rekao je Karlson, koji je proveo u Moskvi osam dana.


Moskovski metro - primer za ostale

Jedan od aspekata ruske prestonice koji je posebno oduševio Karlsona jeste moskovski metro. On je istakao da je metro u Moskvi zaista impresivan i da je to nešto što bi moglo da posluži kao primer drugim gradovima. U poređenju sa Njujorkom, za koji mnogi smatraju da je metro previše opasan za korišćenje, moskovski metro je ostavio snažan utisak na Karlsna i postavio pitanje svrsishodnosti liderstva, ukazujući na razlike između dva sistema gradskog prevoza.

- Ako ne možeš da koristiš metro, na šta mnogi ljudi ukazuju kada je reč o Njujorku jer je to previše opasno, počinješ da se pitaš šta je svrha liderstva - rekao je Karlson.

Iako je Karlson istakao oduševljenje Moskvom, istakao je da namerava da nastavi da živi u Sjedinjenim Američkim Državama, čime je naglasio da je njegova izjava o Moskvi pre svega bila izraz ličnog iskustva i impresija koje je stekao tokom svoje posete.

(Sputnjik)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading