DRAMA ZBOG HELIKOPTERA NE PRESTAJE: Vlasti PRONAŠLE nestalu letilicu, potraga za pet američkih marinaca i dalje u toku!

Autor:

Svet

07.02.2024

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasti su uspele da lociraju američki vojni helikopter sa pet članova posade, američkih marinaca, koji su nestali tokom leta iz Nevade za Kaliforniju, javlja Foks Njuz.

DRAMA ZBOG HELIKOPTERA NE PRESTAJE: Vlasti PRONAŠLE nestalu letilicu, potraga za pet američkih marinaca i dalje u toku!

Foto: Shutterstock

Helikopter CH-53E Super Stallion leteo je iz vazduhoplovne baze Krič ka vazduhoplovnoj stanici marinaca Miramar, ali je nestao sa radara kada je prijavljeno kašnjenje.

Potraga za posadom helikoptera i dalje je u toku, saopštava američki marinski korpus.

- Korpus marinaca SAD traga za pet američkih marinaca dodeljenih eskadrili teških helikoptera marinaca 361, grupi marinaca 16, trećem krilu marinaca - potvrdila je vazduhoplovna baza marinaca Miramar za Fox News.

Civilne vlasti su locirale letelicu u dolini Pajn u Kaliforniji u 9:08 po pacifičkom vremenu 7. februara 2024. godine, kako se navodi u saopštenju. Nastavljaju se akcije potrage i spasavanja putem operativnog komandnog centra, u saradnji sa odeljenjem šerifa okruga San Dijego i više saveznih, državnih i lokalnih agencija.

Helikopter je napustio vazduhoplovnu bazu Krič u Nevadi u utorak uveče, a spasilačke službe su zatražile dodatne resurse zbog obilnog snega u blizini Pajn Velija, prema informacijama vatrogasne službe okruga San Dijego.

Kancelarija šerifa San Dijega je odmah reagovala na incident, pokušavajući da pošalje helikopter za potragu, ali je letelica povučena zbog oluje koja je pogodila područje.

Zvaničnici vatrogasne službe su proverili poslednju poznatu lokaciju helikoptera iznad Nacionalne šume Klivlend, ali nažalost, nisu pronašli nikakve tragove.

Marinci su u kontaktu sa šerifom okruga San Dijego i nastavljaju koordinaciju napora u potrazi za nestalom posadom. Aktuelne informacije će biti dostupne javnosti čim budu dostupne, prenosi Telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading