''AMERIKA VRLO BRZO NEĆE BITI NA VRHU'' Ovako je Karlson govorio na početku rata u Ukrajini: Bez obzira na ishod, SAD svakako gubi!

Autor:

Svet

07.02.2024

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U vreme početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, voditelj "Foks njuza", Taker Karlson, izneo je oštre kritike na račun Bajdenove administracije, tvrdeći da SAD nepotrebno žive u prošlosti i ponašaju se kao da i dalje imaju moć nametanja jednostranih odluka ostatku sveta.

''AMERIKA VRLO BRZO NEĆE BITI NA VRHU'' Ovako je Karlson govorio na početku rata u Ukrajini: Bez obzira na ishod, SAD svakako gubi!

Foto: Tanjug/AP

Prema Karlsonovim rečima, ukoliko se sukob u Ukrajini nastavi, SAD će izgubiti, bez obzira na ishod. On je dodao da SAD vode rat ne samo protiv Rusije, već i protiv njenog najnovijeg saveznika, Narodne Republike Kine.

- Rat koji vodimo nije samo rat protiv Rusije, već i protiv njenog najnovijeg saveznika NR Kine. Dogodilo se ono što je Donald Tramp predvideo, i to na najgori mogući način - istakao je Karlson.

''Samo Amerika ne shvata da se menja svetski poredak''

Karlson ističe da se upravo ono što je Donald Tramp predvideo sada ostvaruje na najgori mogući način.

- Svetu, osim Amerike, jasno je da se menja svetski poredak. Kada taj proces završi, SAD više neće biti na vrhu - naglasio je američki voditelj.

Karlson je dalje komentarisao o tome kako bi novac koji SAD šalju Ukrajini mogao biti korisnije iskorišćen za rešavanje domaćih problema, poput modernizacije železničkog sistema.

- Bajdenova administracija odlučila je da živi u prošlosti i ponaša se kao da Sjedinjene Države i dalje mogu nametati svoje odluke svetu. Rat u Ukrajini je u fokusu cele američke vlade, iako naša ekonomija propada zbog otpuštanja hiljada ljudi od strane velikih kompanija - naglasio je Karlson.

Ove reči voditelja ukazuju na kritiku političkih odluka Bajdenove administracije u vezi sa situacijom u Ukrajini, ističući i potrebu za preusmeravanjem pažnje i resursa na unapređenje domaćih problema SAD.

Podsetimo, danas ranije je objavljeno da bi Evropska unija mogla da uvede sankcije američkom novinaru Takeru Karlsonu zbog intervjua sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, objavio je danas Njuzvik, pozivajući se na izjave sadašnjih i bivših članova Evropskog parlamenta.

Bivši belgijski premijer i evroparlamentarac Gi Verhofštat, koji je pozvao EU da istraži mogućnost uvođenja "zabrane putovanja" Karlsonu, opisao je novinara kao "glasnogovornika" bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa i Vladimira Putina.

- Pošto je Putin ratni zločinac, a Evropska unije saonkcioniše sve koji mu pomažu u tome, čini se logičnim da Služba za spoljne poslove ispita i Karlsonov slučaj - rekao je Verhofštat.

Bivši evroposlanik Luis Garisano rekao je da je saglasan sa Verhofštatom.

- Karlson više nije novinar, već propagandista najgnusnijeg režima na evropskom tlu i onog koji je najopasniji po mir i bezbednost Evrope - poručio je Garisano.

Karlson se zasad nije oglašavao ovim povodom, prenose Novosti.

Naša dužnost je informisanje ljudi

On je sinoć potvrdio da je došao u Moskvu zbog planiranog intervjua sa Putinom, rekavši da to radi jer je to posao novinara.

- Mi se bavimo novinarstvom. Naša dužnost je da informišemo ljude - rekao je Karlson u video-snimku objavljenom na društvenoj mreži X.

Dodao je da je rat u Ukrajini "ljudska katastrofa" u kojoj je pobijena čitava generacija Ukrajinaca, ali da, prema njegovim rečima, većina Amerikanaca nije dovoljno obaveštena o tom sukobu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading