"U MOSKVI SAM, ČEKAM PUTINA": Američki novinar potvrdio da se priprema za INTERVJU ŽIVOTA, evo o čemu će pričati sa ruskim predsednikom

Autor:

Svet

06.02.2024

22:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karlson se već nekoliko dana nalazi u Rusiji, ali i pored pisanja medija da je tamo zbog planiranog intervjua sa Putinom, do danas se nije oglašavao tim povodom

"U MOSKVI SAM, ČEKAM PUTINA": Američki novinar potvrdio da se priprema za INTERVJU ŽIVOTA, evo o čemu će pričati sa ruskim predsednikom

Foto: Tanjug/AP

Američki novinar Taker Karlson potvrdio je danas da je došao u Moskvu zbog planiranog intervjua sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

"Večeras sam u Moskvi. Ovde sam zbog intervjua sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. To radimo zato što je to naš posao. Mi se bavimo novinarstvom. Naša dužnost je da informišemo ljude", rekao je Karlson u video-snimku objavljenom na društvenoj mreži X.

On je dodao da je rat u Ukrajini "ljudska katastrofa" u kojoj je pobijena čitava generacija Ukrajinaca, međutim istakao je da većina Amerikanaca nije dovoljno obaveštena o tom sukobu.

Zbog toga će sa Putinom najviše pričati o "specijalnoj operaciji" Rusije i zašto se ona uopšte izvodi.

Karlson se već nekoliko dana nalazi u Rusiji, ali i pored pisanja medija da je tamo zbog planiranog intervjua sa Putinom, do danas se nije oglašavao tim povodom.

Njegova poseta Rusiji naišla je na kritike velikog broja zapadnih medija i pojedinih političara koji su tražili da mu se zabrani ulazak u SAD.

Vest o tome da američki novinar čeka predsednika Rusije za razgovor dolazi paralelno sa vešću da je automobil sa tovarom eksploziva koji je putovao od ukrajinskog grada Odese do ruskog južnog grada Voronježa zaustavljen u Gruziji, nakon što je prošao kroz Rumuniju, Bugarsku i Tursku.

Ocenjeno je da je reč o poslednjem primeru ukrajinskog rukovodstva koje želi da u Gruziji otvori "drugi front" svoje konfrontacije sa Rusijom, prenosi TASS.

"Kada pojedini ukrajinski predstavnici pokušavaju da namerno nateraju Rusiju da gađa Gruziju, to je veoma uznemirujuće. Ti ljudi ne mogu da prikriju svoje zle namere prema našoj zemlji. Hteli su drugi front, žele da se nešto loše desi u Gruziji", rekao je Kobahidze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading