U NJEMU DRŽANO 20 TAOCA, OBITAVALI U VEOMA TEŠKIM USLOVIMA"! Izraelske trupe otkrile tunel ispod kuće komandanta Hamasa! (FOTO)

Autor:

Svet

20.01.2024

22:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema rečima Hagarija, "u tunel je bilo zarobljeno oko 20 taoca" u izuzetno teškim uslovima, bez dnevne svetlosti, sa gustim vazduhom, malo kiseonika i strašnom vlažnošću koja je otežavala disanje.

U NJEMU DRŽANO 20 TAOCA, OBITAVALI U VEOMA TEŠKIM USLOVIMA"! Izraelske trupe otkrile tunel ispod kuće komandanta Hamasa! (FOTO)

Foto: ISRAEL DEFENSE FORCES /Printscreen

Izraelske odbrambene trupe objavile su fotografije koje tunela u južnom delu Gaze, u kojem je Hamas držao izraelske taoce.

 

 

Portparol IDF-a, kontraadmiral Daniel Hagari, otkrio je na večernjoj konferenciji za novinare da je ulaz u tunel pronađen u kući komandanta Hamasa. U borbi unutar tunela, vojnici su se sukobili sa Hamasovim naoružanim ljudima i uspeli da ih neutrališu.

Tunel je bio prepun eksplozivnih naprava i vrata za eksploziju, a na dubini od kilometar i oko 20 metara ispod zemlje, vojnici su otkrili prostoriju u kojoj su ranije držani taoci. Prema rečima Hagarija, "u tunelu je bilo zarobljeno oko 20 taoca" u izuzetno teškim uslovima, bez dnevne svetlosti, sa gustim vazduhom, malo kiseonika i strašnom vlažnošću koja je otežavala disanje.

Republika

Foto: ISRAEL DEFENSE FORCES /Printscreen

Tunel Hamasa u kojem su držani taoci

 

Otkriće crteža petogodišnje Emilije Aloni, koja je puštena u novembru, dodatno je potreslo javnost i skrenulo pažnju na patnje tih nevinih ljudi.


U tunelu je imalo čak pet ćelija za pritvor, svaka je opremljena dušekom i toaletom, ali uslovi su bili ekstremno teški, što je dodatno naglasio Hagari. Informacije o uslovima u kojima su taoci držani izazvale su šok i zgražavanje, posebno kada se uzme u obzir da su neki od njih pušteni pre samo 50 dana, dok se drugi i dalje drže u Gazi, verovatno pod još gorim uslovima.

Ova otkrića još jednom su istakla kompleksnost i težinu situacije na Bliskom istoku, podsećajući svet na patnje nedužnih ljudi usled sukoba i političkih napetosti.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading