ČAST JE I BLAGOSLOV BORITI SE PROTIV AMERIKANACA! Lider Huta izjavom zaprepastio svet, a onda je dodao i nešto još luđe

Autor:

Svet

20.01.2024

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Huta istakao je da će njegovi borci nastaviti da gađaju izraelske brodove u Crvenom moru

ČAST JE I BLAGOSLOV BORITI SE PROTIV AMERIKANACA! Lider Huta izjavom zaprepastio svet, a onda je dodao i nešto još luđe

Foto: youtube.com/memri.org

Abdul Malek al-Huti, lider jemenskih Huta izjavio je da je čast i blagoslov boriti se protiv vojske Sjedinjenih Američkih Država.

Huti su se umešali u rat Izraela i Hamasa tako što su gađali brodove izraelske vojske u Crvenom moru, što je izazvalo ujedinjenu reakciju SAD i Velike Britanije.

"Velika je čast i blagoslov direktno se suočiti s Amerikom", rekao je al-Huti u svom prkosnom, jednosatnom govoru koji se u velikoj meri oslanjao na versku retoriku.

Al-Huti je istakao kako su američki udari na Jemen samo ojačali njegovu vojsku i pokazali da stav, odnosno strategija Huta da ciljaju izraelske brodove i te kako funkcioniše.

Akcije Huta su sprovedene kako bi ometale transport i pomorsku trgovinu u regiji. Glavni okeanski prevoznici obustavili su sav transport preko Crvenog mora i Sueckog kanala.

Zbog Huta su odlučili da plove oko afričkog kontinenta, stvarajući značajna kašnjenja i uska grla u snabdevanju. To je kompanije koštalo milijarde dolara.

Lider Huta obećao je da će nastaviti napade dok Izrael ne ukine blokadu Gaze, rekavši da "ništa, ni sve pretnje, projektili, pritisak, neće promeniti našu poziciju".

Komentar je usledio u trenutku dok SAD pojačavaju napade na ciljeve jemenskih pobunjenika.

Predsednik SAD Džo Bajden rekao je novinarima da do sada vojna akcija nije imala željeni učinak, prenosi CNBC.

SAD su u četvrtak izvele svoj peti vazdušni napad na ciljeve Huta u Jemenu, a američki avioni gađali su protivbrodske rakete za koje je američka centralna komanda rekla da su "usmerene na južno Crveno more i spremne za lansiranje".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading