AKO PUTIN UDARI NA OVU ZEMLJU, UKRAJINA REAGUJE ''U ROKU OD 24 SATA''! Ako Putinu padne klapna, biće ZLO!

Autor:

Svet

17.01.2024

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski premijer Riši Sunak doputovao je u petak u Kijev da potpiše „istorijski“ desetogodišnji sporazum o bezbednosti.

AKO PUTIN UDARI NA OVU ZEMLJU, UKRAJINA REAGUJE ''U ROKU OD 24 SATA''! Ako Putinu padne klapna, biće ZLO!

Foto: Tanjug/AP/Pavel Bednyakov/ Adel Hana, Profimedia Sputnik Profimedia

Ukrajina će „u roku od 24 sata“ pružiti pomoć Velikoj Britaniji u slučaju „napada“ Rusije na nju, prenela je Ukrajinska pravda, rekao je premijer te zemlje Denis Šmigal.

Prema rečima Šmigala, bezbednosni sporazum koji su potpisali Kijev i London je „bilateralni, partnerski“, prenosi Informer.

- I ne samo da Velika Britanija mora da reaguje u roku od 24 sata - ako dođe do agresije na Ukrajinu, Ukrajina će takođe braniti svog saveznika i partnera u roku od 24 sata, reagovati na ovaj ili onaj način da podrži Ujedinjeno Kraljevstvo u slučaju da Rusija želi da napadne našeg prijatelja partnera i saveznika - rekao je on.

Osim toga, Šmigal je izrazio nadu da će i druge zemlje potpisati slične sporazume sa Ukrajinom, nazvavši sporazum sa Londonom „standardom“ koji „postavlja granicu“.

Britanski premijer Riši Sunak doputovao je u petak u Kijev da potpiše „istorijski“ desetogodišnji sporazum o bezbednosti. Sporazum predviđa tri glavne vrste bezbednosnih garancija iz Londona: pružanje Kijevu „sveobuhvatne pomoći za zaštitu i obnovu teritorijalnog integriteta“; sprečavanje i obuzdavanje vojne eskalacije i „nove ruske agresije“; pomoć u budućoj integraciji Kijeva u evroatlantske institucije, uključujući podršku reformama.

Ugovor obećava povećanu i kontinuiranu sistematsku podršku u odbrani. Nijedna od tačaka se ne odnosi na direktno učešće Britanije u sukobu sa Rusijom ili raspoređivanje trupa kraljevstva na teritoriji Ukrajine. Napominje se da će u slučaju bilo kakvog neslaganja engleska verzija dokumenta preovladati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading