TRAMP KRENUO STOPAMA DUTERTEA: Pobićemo sve dilere droge!

Autor:

Svet

19.03.2018

18:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp objavio je plan o borbi protiv narkomanije, pošasti koja je u ogromnom porastu na ulicama Sjedinjenih Država u poslednje vreme, a kao uzor mu je poslužio filipinski predsednik Rodrigo Duterte, koji je doneo ukaz da će policija likvidirati sve dilere na ulicama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kreće u rat sa dilerima: Donald Tramp

Na skoro identičan način je i Tramp najavio da će zahtevati da se u novi zakon unese odredba koja uključuje smrtnu kaznu za preprodavce droge, a pozvao je Kongres SAD da ga u tome podrži.

Međutim, ta njegova najava je izazvala brojne polemike u američkoj javnosti i spekulacije da bi takav akt mogao da od Amerike napravi "divlji zapad", kakav postoji na Filipinima.

Tramp: Duterte i ja imamo sjajan odnos, pozdravljam njegovu odluku o ubijanju narko-dilera

- Plan je i da se smanji dobijanje recepata za korišćenje opijata i to za trećinu u naredne tri godine - saopštila je Bela kuća, dodajući da će predsednik te mere saopštiti u Nju Hempširu, državi koja je najviše, kako kažu, pogođena "epidemijom narkomanije".

RepublikaFoto: youtube.com/Al Jazeera English
Od njega je Tramp uzeo pelcer: Rodrigo Duterte

Za to vreme, na Filipinima, nakon donošenja Duterteovog zakona koji odobrava fizičku likvidaciju dilera, do sada je ubijeno više od 12.000 njih, a Tramp je više puta pozdravio takav razvoj događaja.

12.000 ljudi povezanih s drogom ubijeno na Filipinima za manje od dve godine

- Duterte i ja imamo sjajan odnos, pozdravljam njegovu odluku o ubijanju dilera i narkomana - izjavio je Tramp nedavno nakon sastanka sa filipinskim predsednikom.

Iako 32 zemlje na svetu imaju zakon kojim se nad dilerima izvršava smrtna kazna, samo sedam njih ih sprovodi u delo rutinski, a i sam Tramp je kao pravi primer naveo Singapur i Kinu, kao zemlje koje se na pravi način obračunavaju sa trgovinom droge jer se i u njima sprovodi smrtna kazna za taj prestup.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading