STIGLA VOZOM U KIJEV: Ministarka spoljnih poslova JAPANA iznenada u Ukrajini, za Zelenskog ima samo JEDNU poruku

Autor:

Svet

07.01.2024

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njena poseta dolazi uoči međunarodne konferencije koja će biti održana 19. februara u Tokiju, a biće posvećena obnovi Ukrajine, koja je od izbijanja sukoba sa Rusijom u februaru 2022. godine pretrpela velika razaranja

STIGLA VOZOM U KIJEV: Ministarka spoljnih poslova JAPANA iznenada u Ukrajini, za Zelenskog ima samo JEDNU poruku

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Ministarka spoljnih poslova Japana Joko Kamikava doputovala je u nenajavljenu posetu Ukrajini kako bi potvrdila nastavak podrške toj zemlji u jeku rata sa Rusijom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Japana.

Kamikava, koja je u poseti Ukrajini prvi put otkako je preuzela funkciju u septembru prošle godine, razgovaraće sa svojim ukrajinskim kolegom Dmitrom Kulebom i drugim zvaničnicima ukrajinske vlade, prenosi agencija Kjodo.

Njena poseta dolazi uoči međunarodne konferencije koja će biti održana 19. februara u Tokiju, a biće posvećena obnovi Ukrajine, koja je od izbijanja sukoba sa Rusijom u februaru 2022. godine pretrpela velika razaranja.

Očekuje se da će Kamikava, koja je u Ukrajinu stigla vozom iz Poljske, ponoviti stav vlade u Tokiju da podrška Ukrajini "ostaje nepromenjena" i naglasiti da će Japan na predstojećoj konferenciji demonstrirati posvećenost oporavku i obnovi Ukrajine, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da će ona tokom posete istaći važnost očuvanja međunarodnog poretka zasnovanog na vladavini prava i nulte tolerancije na bilo kakve pokušaje da se nasilno menja status kvo.

Premijer Japana Fumio Kišida posetio je Ukrajinu u martu 2023., a Kamikavin prethodnik Jošimasa Hajaši u septembru prošle godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
pinokio

07.01.2024 09:19

ovoj bi bolje pristajalo prezime KAMIKAZA .