''NE BOJIMO SE RATA, ODLUČNI SMO'' Lider Hezbolaza zagrmeo na Izrael, pa im poručio: ''Ne napadajte nas, bićete kažnjeni''

Autor:

Svet

04.01.2024

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hasan Nasrala, vođa libanske militantne grupe Hezbolah, nazvao je izraelski napad na južni Bejrut "očitom izraelskom agresijom".

''NE BOJIMO SE RATA, ODLUČNI SMO'' Lider Hezbolaza zagrmeo na Izrael, pa im poručio: ''Ne napadajte nas, bićete kažnjeni''

Foto: Tanjug/AP

Osim toga, Nasrala je okarakterisao ubistvo Saleha al Arurija kao "opasan čin" i "dvostruku eskalaciju". U govoru povodom godišnjice ubistva Kasema Sulejmanija, Nasrala je upozorio Izrael da ne napada Liban, naglašavajući da ubistvo Arurija neće proći nekažnjeno.

- Ako neprijatelj razmišlja o ratu protiv Libana, tada će naše borbe biti bez granica, bez ograničenja, bez pravila. I znaju na šta mislim. Mi se ne bojimo rata. Ne bojimo se toga. Nismo neodlučni. Da jesmo, stali bismo - istakao je vođa Hezbolaha.

Nasrala je u govoru povodom godišnjice ubistva bivšeg komandanta elitne jedinice Kuds Iranske revolucionarne garde, Kasema Sulejmanija, naglasio da Hezbolah "ne pere ruke" od napada Hamasa na Izrael 7. oktobra, ali da je taj napad isključivo palestinski i da njegova grupa nije imala informacije o planovima. Upozorio je Izrael da se suočava s narodom koji neće zaboraviti svoju zemlju, istoriju, sadašnjost ili svetinje.

- Izraelcima je sada jasno da se suočavaju s narodom koji neće zaboraviti svoju zemlju ili svoju istoriju ili svoju sadašnjost, ili svoje svetinje - rekao je Nasrala.

Vođa Hezbolaha je ocenio da Izrael gubi podršku širom sveta i da je potpuno pao "humano, moralno, pravno". Nasrala je istakao da se mnogo mladih u SAD izjašnjava u podršci Palestincima, dok se Izrael percipira kao zemlja koja ubija i izgladnjuje decu i civile.

Govoreći o napadima jemenskih Huta na komercijalna plovila u Crvenom moru, Nasrala je pohvalio ove napade, opisujući ih kao "učinkovit, velik prkos u Crvenom moru".

Nasrala je takođe govorio o Sulejmaniju, ističući da je podržavao "pokrete otpora" u regionu i nastojao im pomoći da deluju nezavisno od Irana. Pohvalio je Sulejmanija i Korpus čuvara islamske revolucije zbog podrške Palestincima u izgradnji njihove vojne snage.

Palestinska militantna grupa Hamas potvrdila je da je u izraelskom napadu na predgrađe Bejruta u utorak ubijen visoki zvaničnik Saleh al Aruri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading