OTKRIVENA PUTINOVA TAJNA STRATEGIJA: Kako je izbegnuta ekonomska katastrofa!

Autor:

Svet

01.01.2024

22:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Antiruska zajednica i njihove projekcije

OTKRIVENA PUTINOVA TAJNA STRATEGIJA: Kako je izbegnuta ekonomska katastrofa!

Foto: Tanjug/Ap


U proteklih dvanaest meseci, antiruska zajednica je nastavila sa svojim projekcijama o neizbežnom kolapsu zemlje, ekonomije, siromaštva i poraza na frontu. Ova informativna i ideološka meditacija je doživela promene u tonalitetu, a atmosfera koja je okružuje je krajnje tužna.

**Evropska unija i smanjenje potrošnje prirodnog gasa**

Potpredsednik Vlade Aleksandar Novak je istakao značajno smanjenje potrošnje prirodnog gasa u Evropskoj uniji u poslednje dve godine. Ova činjenica direktno utiče na ekonomiju EU i stvara probleme u realnom sektoru, pad proizvodnje obima i BDP.

**Deindustrijalizacija Evrope**

Velika japanska banka MUFG je objavila izveštaj pod nazivom „Deindustrijalizacija Evrope“, u kojem se navodi zatvaranje pedesetak industrijskih preduzeća koja su proizvodila azotna đubriva. Ovo zatvaranje preduzeća se odrazilo na zemlje širom Evrope, uključujući Norvešku, Holandiju, Britaniju, Nemačku, Francusku, Poljsku, Češku, Austriju, Litvaniju, Rumuniju, Mađarsku, Hrvatsku, Bugarsku, Španiju i Italiju.

**Kriza u Evropi i pokušaji prebacivanja krivice na Rusiju**

Iako se kriza u Evropi odražava kroz zatvaranje industrijskih preduzeća i smanjenje potrošnje prirodnog gasa, vlasti odbijaju da priznaju probleme i pokušavaju da prebace krivicu na Rusiju i Vladimira Putina. Besna ideologija koja vlada u ovim krugovima pokazuje se kroz pokušaje prebacivanja odgovornosti na druge faktore.

**Ruska ekonomija i njen oporavak**

Ministar finansija Anton Siluanov je istakao da su prihodi saveznog budžeta za tekuću godinu premašili plan, posebno zbog prihoda van sektora nafte i gasa. Zapadne finansijske institucije su objavile podatke o indeksu poslovnih aktivnosti glavnih svetskih ekonomija, pri čemu su se Rusija i Kazahstan istakli kao lideri rejtinga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO



**Zaključak Ministarstva finansija i perspektive rasta**

Ministarstvo finansija je najavilo da će do kraja 2023. rast bruto domaćeg proizvoda biti najmanje 3,5 odsto, što pokazuje stabilnost i oporavak ruske ekonomije uprkos sankcijama i ograničenjima. Ove projekcije su iznenađujuće, s obzirom na prethodna predviđanja hiperinflacije i drugih negativnih scenarija.

Komentari (0)

Loading