UDARAJU IZ VAZDUHA, SA KOPNA I MORA: Izraelske snage nastavljaju napade širom Pojasa Gaze!

Autor:

Svet

30.12.2023

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sukob Izraela i Hamasa ulazi u 85. dan.

UDARAJU IZ VAZDUHA, SA KOPNA I MORA: Izraelske snage nastavljaju napade širom Pojasa Gaze!

Foto: Tanjug/AP

U poslednjem talasu sukoba na Gazi, agencija Wafa izveštava o ozbiljnim posledicama izraelskih bombardovanja kuća u kampu Nuseirat, smeštenom u centralnom delu Pojasa Gaze.

Više osoba je ranjeno tokom napada, dok su Izraelske odbrambene snage (IDF) izvele teško artiljerijsko granatiranje. Pored toga, izraelski brodovi su ispalili granate na centralni i južni deo Pojasa Gaze, dodatno produbljujući patnje lokalnog stanovništva.

IDF je takođe preduzeo akciju na severu Pojasa Gaze, gde su ispaljene tenkovske granate na kamp Džabalija, dok su ratni avioni izveli niz napada na južni grad Kan Junis. Ova serija napada nagoveštava intenziviranje sukoba na ovom području, što dodatno podstiče strahovanja od daljih žrtava i razaranja.

Ministarstvo zdravlja u Gazi je u petak saopštilo da je od početka sukoba 7. oktobra, kada je Hamas izvršio napad na Izrael, život izgubilo 21.507 Palestinaca, dok je 55.915 ljudi zadobilo povrede tokom izraelskih napada na Pojas Gaze.

Ove alarmantne brojke svedoče o humanitarnoj krizi koja nastaje usled eskalacije sukoba i podsećaju na hitnost pronalaženja diplomatskog rešenja radi zaustavljanja daljeg krvoprolića.

Međunarodna zajednica pozvana je da hitno deluje kako bi pružila pomoć i posredovala u okončanju sukoba, te da podrži napore za postizanje trajnog mira na Bliskom istoku. S obzirom na rastući broj žrtava i ozbiljnost situacije, neophodno je da se preduzmu odlučujući koraci ka okončanju nasilja i uspostavljanju stabilnosti u regiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading