IZVEŠTAJI IZ IZRAELA KOJI LEDE KRV U ŽILAMA! Njujork tajms otkriva užasne detalje silovanja Hamasovaca: Petorica su opkolila mladu ženu, a onda je nastao pravi pakao!

Autor:

Svet

30.12.2023

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

„Bilo je mnogo slučajeva raznog seksualnog nasilja, uključujući najekstremnija grupna silovanja i sakaćenja delova tela.

IZVEŠTAJI IZ IZRAELA KOJI LEDE KRV U ŽILAMA! Njujork tajms otkriva užasne detalje silovanja Hamasovaca: Petorica su opkolila mladu ženu, a onda je nastao pravi pakao!

Foto: www.profimedia.rs

Zastrašujući izveštaji Njujork tajmsa detaljno su opisali seksualno nasilje koje je počinio Hamas tokom napada na Izrael 7. oktobra.

Stotinjak muškaraca prebacivalo jedni drugima oružje i žene

Odmah nakon napada, u kojima je ubijeno oko 1.200 ljudi, stigle su prve vesti o silovanjima. Ali mnogi od ovih izveštaja nisu došli od direktnih svedoka, što je podstaklo debatu o tome koliko su izveštaji verodostojni.

Međutim, NIT je sproveo opsežnu analizu više od 150 intervjua, video snimaka, fotografija i GPS podataka i zaključio da su najmanje sedam lokacija žene i devojke bile žrtve seksualnog nasilja.

Portal Sapir je razgovarao sa jednom svedokinjom, 24-godišnjom računovođom koja je otkrila samo svoje lično ime.

Ona je rekla da je videla naoružanog muškarca kako siluje i ubija najmanje pet žena dok se skrivala pored puta 232, oko šest kilometara od mesta održavanja muzičkog festivala Nova koji je Hamas napao tog kobnog 7. oktobra.

Rekla je i da je videla oko "stotinjak muškaraca" kako jedni drugima prebacuju oružje i povređene žene.

U jednom posebno jezivom slučaju, Sapir piše da su napadači jednoj ženi odsekli grudi i silovali je, a zatim je bacili na zemlju.

- Igrali su se sa njom, bacali je i ona je pala na zemlju - rekla je svedokinja.

- Tog dana sam postala kao životinja. Bila sam emotivno odvojena od svega, a nalet adrenalina mi je pomogao da preživim. Sve što se dešavalo gledala sam kao da fotografišem, setila sam se svih detalja. Rekla sam sebi da ništa ne smem da zaboravim - rekla je.

Foto: Osamah Yahya / Zuma Press / Profimedia

 

Petorica se monstruozno iživljavala na mladoj ženi

Drugi svedok, Raz Koen, kaže da je preživeo skrivajući se u isušenom koritu reke duž puta 232. On je za NIT rekao da je video pet muškaraca kako vuku mladu, golu ženu po zemlji.

- Muškarci su je opkolili i silovali dok je vrištala. Još se sećam njenog glasa i tog vriska - rekao je Koen.

On je dodao da je jedan od napadača je podigao nož i zaklao je.

NIT takođe navodi da je video fotografije žene kojoj je „desetak eksera zabijenih u butine i prepone” i snimak dvojice izraelskih vojnika „pucanih direktno u vaginu”.

Drugi izveštaji opisuju ne toliko izolovane incidente koliko rasprostranjeni obrazac seksualne brutalnosti počinjen 7. oktobra.

Hadas Ziv, direktor za etiku i politiku u neprofitnoj organizaciji Lekari za ljudska prava Izrael, rekao je u članku u Njujorkeru da može sa "visokim stepenom sigurnosti" da kaže da ovo nije samo nekoliko izolovanih slučajeva.

- Bilo je mnogo slučajeva različitog rodno zasnovanog i seksualnog nasilja, uključujući najekstremnija grupna silovanja, sakaćenje delova tela, stavljanje predmeta na tela žena i paradiranje žena poput trofeja dok su odvođene u Gazu - ističe Hadas.

Prema NIT, zvanični dokazi su relativno retki jer izraelske vlasti nisu izvršile autopsije mnogih žrtava.

Vlasti su saopštile da se fokusiraju na identifikaciju žrtava, a ne na vršenje medicinskih pregleda.

Mnoga tela su sahranjena brzo i iz poštovanja prema jevrejskim tradicijama sahranjivanja.

- To je bio incident sa više žrtava. Prvo smo morali da identifikujemo žrtve, a ne da odmah istražujemo mesto zločina. Ljudi su čekali da čuju šta se desilo njihovim najmilijima - rekao je portparol policije Din Elsdan, piše Jutarnji list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading