DALJE NEĆE MOĆI: Amerikanci, Koreja i Japan aktivirali novi sistem za praćenje Kim Džong Una! Ova provokacija mu se NIKAKO NEĆE DOPASTI

Autor:

Svet

19.12.2023

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saopštenje je usledilo dan nakon što je Pjongjang probno ispalio raketu dugog dometa kao odgovor, kako je navedeno, na vojne aktivnosti Vašingtona i njegovih saveznika

DALJE NEĆE MOĆI: Amerikanci, Koreja i Japan aktivirali novi sistem za praćenje Kim Džong Una! Ova provokacija mu se NIKAKO NEĆE DOPASTI

Foto: Tanjug/AP

SAD, Japan i Južna Koreja saopštile su da su u potpunosti aktivirali sistem za otkrivanje i procenu lansiranja raketa Severne Koreje u realnom vremenu, kao i da su započeli izvođenje više trilateralnih vojnih vežbi.

Saopštenje je usledilo dan nakon što je Pjongjang probno ispalio raketu dugog dometa kao odgovor, kako je navedeno, na vojne aktivnosti Vašingtona i njegovih saveznika, prenosi Rojters.

Južnokorejski predsednik Jun Suk Jol saopštio je da će Severna Koreja shvatiti da će provokacije samo još dodatno naneti patnje toj zemlji.

Jol je ovo izjavio dan nakon što je Pjongjang lansirao svoju najnoviju interkontinentalnu balističku raketu (ICBM).

On je takođe rekao da će njegova vlada uraditi sve da stanovnici Južne Koreje žive bez zabrinutosti zbog nuklearnog oružja Severne Koreje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading