SEVERNA KOREJA ISPALILA RAKETU: Letela ka japanskom ostrvu, njen DOMET šokirao je svet

Autor:

Svet

18.12.2023

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To je drugo lansiranje rakete za manje od 12 sati, a ispaljena je s područja u blizini glavnog grada Pjongjanga prema moru uz istočnu obalu Severne Koreje

SEVERNA KOREJA ISPALILA RAKETU: Letela ka japanskom ostrvu, njen DOMET šokirao je svet

Foto: Tanjug/AP

Severna Koreja je ispalila balističku raketu a japanski zvaničnik izjavio je da je reč o moćnom projektilu, interkontinentalnoj balističkoj raketi (ICBM) koja ima domet veći od 15.000 kilometara.

To je drugo lansiranje rakete za manje od 12 sati, a ispaljena je s područja u blizini glavnog grada Pjongjanga prema moru uz istočnu obalu Severne Koreje.

Projektil je leteo oko hiljadu kilometara, saopštio je glavni komandant južnokorejske vojske.

Podaci o dometu rakete nisu bili odmah dostupni. Japansko ministarstvo obrane objavilo je da je raketa pala u more zapadno od ostrva Hokaida oko jedan čas posle lansiranja.

Zamenik ministra obrane Šingo Mijake novinarima je izjavio da je reč o raketi klase ICBM koja ima domet veći od 15.000 kilometara i može dopreti do bilo kog mesta u SAD-u, dodajući da je projektil leteo oko 73 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading