PUTIN SE PONOVO KANDIDUJE ZA PREDSEDNIKA! Otkrio RATNOM HEROJU da će se boriti za još jedan šestogodišnji mandat

Autor:

Svet

08.12.2023

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je da će se kandidovati za predsedničke izbore 2024. godine. Ova vest dolazi nakon meseci spekulacija o tome da li će se 71-godišnji Putin, koji je na vlasti od 2000. godine, ponovo kandidovati.

PUTIN SE PONOVO KANDIDUJE ZA PREDSEDNIKA! Otkrio RATNOM HEROJU da će se boriti za još jedan šestogodišnji mandat

Foto: Tanjug/Ap

Izbori će se održati od 15. do 17. marta 2024. godine. Ako nijedan kandidat ne dobije više od polovine glasova, drugi krug će se održati tačno tri nedelje kasnije, 7. aprila 20244. Pobednik izbora bi trebao da bude inauguriran 7. maja 2024.

Ovi izbori će biti prvi nakon izmena Ustava Rusije 2020. godine4. Kao rezultat ovih izmena, aktuelni predsednik Vladimir Putin ima pravo da se ponovo kandiduje. Ruski list Kommersant izvestio je u januaru 2023. godine da su u toku pripreme za njegovu izbornu kampanju4. Ovo je kasnije demantovao njegov portparol. Putin je u septembru 2023. godine izjavio da će objaviti svoju odluku tek nakon što se izbori raspišu.

Ukoliko Putin pobedi na izborima, njegov mandat će trajati do 2030. godine, a potencijalno i duže. Kremlj je izrazio uverenje da će Putin “pobediti sa sigurnošću” ako se odluči da se kandiduje.

Predsednik Vladimir Putin obavestio je učesnika specijalne operacije, heroja DNR Artema Žogu, o planovima da se kandiduje za novi predsednički mandat, prenose RIA Novosti.

Takav zahtev je komandant bataljona „Sparta“ uputio šefu države tokom neformalne komunikacije sa učesnicima ceremonije dodele ordena „Zlatna zvezda“ Herojima Rusije.

„Veoma nam je drago što je predsednik čuo naš zahtev za nominaciju, cela Rusija ga podržava“, rekao je Žoga i dodao da su svi na frontu zabrinuti i da se pitaju da li će se Putin kandidovati.

On je napomenuo da ruski lider nije oklevao u odgovoru na njegovo pitanje.

„Naš predsednik bez oklevanja donosi odluke, uvek je uveren u svoje postupke, u svoje odluke, u svoje reči“, naglasio je heroj DNR.

Žoga je naveo i reči Putina, koji je rekao da su vremena drugačija, ali da je „danas sa narodom“.

Dan ranije, Savet Federacije je zakazao predsedničke izbore za 17. mart 2024. godine.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Test Komentar

08.12.2023 14:34

Test sadrzaj