HAMAS POSTAVIO NOVE USLOVE ZA OSLOBAĐANJE TALACA? Nešto se dešava, primirje i razmena zarobljenih POD ZNAKOM PITANJA!

Autor:

Svet

23.11.2023

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dopisnica Britanskog brodkasting servisa (BBC) Orla Gverin izvestila je da su nove informacije stigle preko njenih kontakata u izraelskoj vladi o tome da je Hamas postavio nove uslove za oslobađanje talaca, otetih 7. oktobra u napadu terorističke organizacije na Izrael. Međutim, Gverin nije mogla precizirati koje su tačno nove zahteve postavljene Izraelu.

HAMAS POSTAVIO NOVE USLOVE ZA OSLOBAĐANJE TALACA? Nešto se dešava, primirje i razmena zarobljenih POD ZNAKOM PITANJA!

Foto: Twitter/printscreen/@TbaFun

Uz posredovanje Katara, Izrael i Hamas su postigli dogovor o četvorodnevnom prekidu vatre, prema kojem bi Hamas trebao vratiti 50 talaca Izraelu, dok bi 150 palestinskih zatvorenika bilo oslobođeno. Privremena obustava sukoba trebala je početi jutros u 10 sati, ali je izraelska vojska sinoć saopštila da će se razmena vatre nastaviti do petka, bez dodatnog obrazloženja.

Najnoviji dogovor o primirju između Izraela i Hamasa trebao bi stupiti na snagu danas u 10 sati po lokalnom vremenu. Visoko pozicionirani zvaničnici iz oba tabora potvrdili su da će primirje biti pratila razmena talaca. Izraelski kabinet je zvanično objavio odluku o primirju, naznačivši da će prekid vatre trajati 10 dana od prvog oslobađanja talaca.

Prema sporazumu, oko 50 talaca će biti oslobođeno, a odluka vlade Izraela uključuje tri aneksa, uključujući spisak od 300 palestinskih zatvorenika koji ispunjavaju uslove za oslobađanje pod određenim uslovima.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading