"NE SMEMO DOZVOLITI DA PUTIN POBEDI, TO BI BILO LOŠE ZA NATO": Stoltenberg u panici zbog situacije na frontu u Ukrajini

Autor:

Svet

16.11.2023

23:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je dodao da je Ukrajina "već nanela velike gubitke Rusiji na početku rata".

"NE SMEMO DOZVOLITI DA PUTIN POBEDI, TO BI BILO LOŠE ZA NATO": Stoltenberg u panici zbog situacije na frontu u Ukrajini

Foto: Tanjug/AP

Situacija na ratištu u Ukrajini pokazuje se složenijom nego što je NATO prvobitno predviđao, izjavio je generalni sekretar Jens Stoltenberg na konferenciji za novinare održanoj u sedištu NATO-a u Briselu. Stoltenberg je naglasio da je Rusija pokrenula ofanzivne operacije s ciljem opkoljavanja Avdejevke.

- Moramo shvatiti da je situacija na bojnom polju složena. Rusija ne planira mir, naprotiv, vidimo kako je Rusija pokrenula ofanzivne operacije, na primer, oko Avdejevke. Ali činjenica da je situacija složenija nego što se očekivalo nije argument protiv pomoći, to je argument za još veću pomoć Ukrajini. Ne smemo dozvoliti da predsednik Putin pobedi, to će biti loše za NATO - rekao je Stoltenberg, prenosi Sputnjik.

On je dodao da je Ukrajina "već nanela velike gubitke Rusiji na početku rata".

- Uveren sam da će SAD nastaviti da pružaju pomoć Ukrajini. Putujem u zemlje NATO-a i dobijam istu poruku podrške. Samo u poslednjih nekoliko dana Nemačka je najavila novu pomoć, a pomoć su obećale i druge zemlje NATO-a - dodao je Stoltenberg.

Prethodno, Evropska komisija je obelodanila da su evropske zemlje do sada pružile Kijevu pomoć u iznosu od 83 milijarde evra od početka sukoba, dok su Sjedinjene Američke Države Kijevu uputile isključivo vojnu pomoć vrednu gotovo 45 milijardi dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading