PRETI NAM TREĆI SVETSKI RAT: Oglasio se Lukašenko, za sukob u Izraelu okrivio AMERIKANCE! Ukrajincima poslao VAŽNU PORUKU

Autor:

Svet

27.10.2023

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko upozorio je na eskalaciju palestinsko-izraelskog sukoba i izrazio zabrinutost da bi takva situacija mogla dovesti do trećeg svetskog rata.

PRETI NAM TREĆI SVETSKI RAT: Oglasio se Lukašenko, za sukob u Izraelu okrivio AMERIKANCE! Ukrajincima poslao VAŽNU PORUKU

Foto: Shutterstock, Apaimages / Sipa Press / Profimedia

U izjavi datoj 27. oktobra 2023. godine, Lukašenko je optužio Ameriku da "mrsi konce" na Bliskom istoku i podstiče haos u drugim državama, čime pokušava da održi svoju dominaciju u svetu.

Prema njegovim rečima, Amerikanci su prebacili nosače aviona u bliskoistočnu regiju, što po njegovom mišljenju povećava rizik od ozbiljnog sukoba. On je posebno istakao mogućnost sukoba sa Iranom, tvrdeći da Amerika provocira Iran i podstiče napetost u regionu. Lukašenko je naglasio da niko nije izneo konkretne činjenice koje bi potvrdile umešanost Irana u konflikt.

Predsednik Belorusije je takođe napomenuo da Arapi upozoravaju Amerikance na ozbiljnost situacije i da su spremni da brane svoje interese. On je izrazio nadu da će se situacija rešiti mirnim putem, naglašavajući da je formiranje palestinske države jedino dugoročno rešenje za sukobe na Bliskom istoku.

Lukašenkove izjave odražavaju ozbiljnu zabrinutost zbog mogućnosti eskalacije sukoba na Bliskom istoku i njenih potencijalnih globalnih posledica, uključujući i mogućnost izbijanja trećeg svetskog rata.

Lukašenko je pozvao, kako je rekao, pametne ljude u Ukrajini da počnu mirovne pregovore „o zemlji i miru“ uz prekid vatre.

– Mislim da ima puno pametnih ljudi u Ukrajini. Treba sjesti za pregovarački sto i dogovoriti se, kao što sam nekada govorio: bez preduslova. Najvažnija je komanda stop. Od ponoći stop – nijedna vojska se ne kreće, niko ne puca, niko ne dovlači rezerviste. Zaustavili smo se i vodimo pregovore. O zemlji i miru – navodi Lukašenkove reči izdanje „SB. Belorusija danas“.

Lukašenko je, takođe, ukazao da u SAD danas već skreću pažnju Ukrajini da njihova pomoć nije bezgranična.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading