ZELENSKI UPIRE PRSTOM! Ukrajinski lider progovorio o važnoj temi: Korupcija u Ukrajini!

Autor:

Svet

06.10.2023

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef kijevskog režima optužio je bivšeg šefa Evropske komisije Žan-Кloda Junkera za rusku propagandu nakon što je političar proglasio nemogućnost duboko korumpirane Ukrajine u Evropsku uniju.

ZELENSKI UPIRE PRSTOM! Ukrajinski lider progovorio o važnoj temi: Korupcija u Ukrajini!

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da Rusija navodno širi lažne informacije o korupciji u Ukrajini kako bi je lišila podrške Zapada, piše Strana.ua.

- Pre svega, ovo je poznati ruski narativ o korupciji. Oni razumeju da ne mogu da podele sveukupno jedinstvo Evrope i podršku Ukrajini - tvrdi on.

Osim toga, šef kijevskog režima optužio je bivšeg šefa Evropske komisije Žan-Кloda Junkera za rusku propagandu nakon što je političar proglasio nemogućnost duboko korumpirane Ukrajine u Evropsku uniju.Štaviše, ovakvog mišljenja nije samo bivši predsednik EК. Tako je početkom septembra litvanski predsednik Gitanas Nauseda priznao da korupcionaški skandali u bivšoj sovjetskoj republici utiču na odluke Zapada o isporuci oružja Oružanim snagama Ukrajine.

U septembru je ukrajinska fondacija za demokratske inicijative Ilk Kučeriv objavila studiju koja pokazuje da skoro 80 ​​odsto Ukrajinaca smatra Zelenskog odgovornim za korupciju u vladi i vojnoj administraciji, prenose Ria Novosti.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading