SNIMLJEN TRENUTAK UŽASNE NESREĆE U VENECIJI: Autobus se polako kreće preko nadvožnjaka, a onda PADA U AMBIS (VIDEO)

Autor:

Svet

04.10.2023

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trenutak kada je autobus sa desetinama turista pao sa mosta u Veneciji uhvatile su kamere za nadzor saobraćaja.

SNIMLJEN TRENUTAK UŽASNE NESREĆE U VENECIJI: Autobus se polako kreće preko nadvožnjaka, a onda PADA U AMBIS (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Prema izveštajima, autobus koji je prevozio desetine ljudi pao je sa nadvožnjaka visokog 15 metara u Veneciji, Italija, uzrokujući požar u kojem je poginulo 21 osoba, a najmanje 15 je povređeno. Većina žrtava su strani turisti.

 

Autobus je prevozio 39 putnika iz centra Venecije do obližnjeg kampa van grada kada se nesreća dogodila oko 19:453. Među poginulima su pet Ukrajinaca, jedan Nemac i italijanski vozač4. Gradonačelnik Venecije, Luigi Brugnaro, izjavio je da se dogodila "ogromna tragedija".

 

Autobus je bio nov, star manje od godinu dana. Direktor kompanije La Linea, Masimo Fiorese, čiji se električni autobus survao s nadvožnjaka visine oko 15 metara u Mestre, rekao je da je vozač Alberto Rizoto bio dobar i da je radio u kompaniji oko sedam godina. Misli da je vozaču pozlilo, što bi moglo da objasni nesreću.

- Mislim da je vozaču pozlilo, drugačije to ne mogu da objasnim. Na snimku se vidi da autobus gotovo da stoji, a zaštitna ograda je tanka, nije baš najmodernija. Autobus je dosta težak jer je električni - rekao je.

Republika

Foto: Tanjug-AP

 

 

Ansa je prenela da su u nesreći živote izgubili novorođenče od nekoliko meseci, 12-godišnji dečak i još jedna maloletna devojčica.

Među 15 povređenih za sada je identifikovano 11 osoba - četvoro Ukrajinaca, dvoje državljana Španije, dvoje iz Austrije i po jedan Nemac, Francuz i Hrvat.

Na osnovu dostupnih informacija, ne može se sa sigurnošću reći da li je vozač prekršio neka pravila. Tačan odgovor će dati analiza video snimka sa kamere koja je bila u autobusu. Bez obzira na to, istraga je u toku i trebalo bi da pruži više detalja o tačnom uzroku nesreće. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading