JAK ZEMLJOTRES POGODIO AZIJU! Snažan zemljotres jačine 5,7 stepeni Rihterove skale PROTRESAO AVGANISTAN!

Autor:

Svet

05.08.2023

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potres se dogodio na značajnoj dubini od 195 kilometara.

JAK ZEMLJOTRES POGODIO AZIJU! Snažan zemljotres jačine 5,7 stepeni Rihterove skale PROTRESAO AVGANISTAN!

Foto: shutterstok

Zemljotres

Danas je Region Hindukuša u Avganistanu pogodio zemljotres jačine 5,7 stepeni Rihterove skale, prema saopštenju nemačkog Istraživačkog centra za geonauke (GFZ).

Potres se dogodio na značajnoj dubini od 195 kilometara.

Za sada nema dostupnih informacija o eventualnim žrtvama ili pričinjenoj materijalnoj šteti usled ovog zemljotresa. Zemljotresi mogu biti izuzetno opasni i izazvati razornu štetu, posebno ukoliko se dešavaju u naseljenim područjima.

Dubina potresa može igrati ključnu ulogu u određivanju stepena štete, jer se potresi na većoj dubini obično osećaju manje intenzivno na površini zemlje.

Nadležne vlasti i stručnjaci za hitne situacije trebaju pažljivo pratiti situaciju i pružiti neophodnu pomoć i podršku stanovništvu u područjima koja su bila pogođena potresom.

Građani takođe trebaju biti pažljivi i slediti upute i smernice nadležnih organa kako bi se smanjio rizik od povreda i oštećenja imovine.

Nadamo se da će informacije o eventualnim posledicama ovog zemljotresa biti dostupne što je pre moguće, kako bi se preduzele neophodne mere u cilju obnove i pomoći zajednici koja je bila pogođena ovim prirodnim događajem.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading