ŠOKANTNO! Ukrajina planira masovni napad na Moskvu! Otkriven tajni plan Kijeva!

Autor:

Svet

03.08.2023

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Broj dronova kamikaza koji su lansirani na rusku teritoriju između maja i jula bio je dvostruko veći od ukupnog broja za celu 2022. Samo u Moskvi bilo je šest udara od napada na Kremlj 3. maja, uključujući jedan u nedelju, u finansijskoj četvrti grada.

ŠOKANTNO! Ukrajina planira masovni napad na Moskvu! Otkriven tajni plan Kijeva!

Foto: Tanjug/AP, Pixabay

Ukrajina se najverovatnije sprema da izvrši masovni napad dronovima na Moskvu, ocenjuje američki Volstrit žurnal (VSJ).

U članku se navodi da je ukrajinska strana svojim najnovijim udarima "ispitala" ruski sistem protivvazdušne odbrane u pripremi za masovni napad velikim brojem dronova.  Kako navodi VSJ, oni mogu da lete iz različitih pravaca i na različitim visinama.

Podsetimo, ukrajinska strana je 31. jula i 1. avgusta izvela udare dronovima koji su pogodili jedan od tornjeva međunarodnog poslovnog centra Moskva Siti.

Snage PVO oborile su danas šest dronova prilikom preleta kroz Kalušku oblast na teritoriji Rusije. Nema povređenih ni oštećenja, saopštio je gubernator regiona Vladislav Šapša.

Ministarstvo odbrane potvrdilo je da je uništeno šest dronova iznad Kaluške oblasti i optužilo Ukrajinu da pokušava da "izvrši teroristički napad bespilotnim letelicama".

U pitanju su uglavnom bespilotne letelice koje je Njujork tajms identifikovao kao Bober i UJ-22 Airborne. Svi su korišćeni za gađanje ciljeva u Rusiji, uključujući Moskvu, a napada postaju sve češći. Broj dronova kamikaza koji su leteli u Rusiju između maja i jula bio je dvostruko veći od ukupnog broja za celu 2022. godinu.

Broj dronova kamikaza koji su lansirani na rusku teritoriju između maja i jula bio je dvostruko veći od ukupnog broja za celu 2022. Samo u Moskvi bilo je šest udara od napada na Kremlj 3. maja, uključujući jedan u nedelju, u finansijskoj četvrti grada.

(Republika/Informer)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading