NAPADNUT HARKOV! Zelenski preti: Rat stiže u Rusiju, Ukrajina jača nego ikad!

Autor:

Svet

31.07.2023

06:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rat postupno dolazi "na teritoriju Rusije, u njena kulturna središta i vojne baze, a to je neizbežan, prirodan i apsolutno pravedan proces, rekao je Zelenski

NAPADNUT HARKOV! Zelenski preti: Rat stiže u Rusiju, Ukrajina jača nego ikad!

Foto: Tanjug/AP

Rat stiže "u Rusiju, u njena strateška središta i vojne baze", rekao je u nedelju ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski nakon što je dronom pogođena poslovna četvrt u Moskvi.

- Rat postupno dolazi "na teritoriju Rusije, u njena kulturna središta i vojne baze, a to je neizbežan, prirodan i apsolutno pravedan proces - rekao je Zelenski u sklopu svoga dnevnog obraćanja na marginama poseta Ivano-Frankivsku na zapadu zemlje.

- Ukrajina postaje sve jača - dodao je.

Rusija je u nedelju ujutro objavila da je tokom noći odbila dva odvojena ukrajinska napada bespilotnim letelicama. Cilj jednog od njih bio je anektirani Krim, a drugi Moskva.

U ruskoj prestolnici, čiji je međunarodni aerodrom nakratko bio zatvoren, lakše su oštećena dva poslovna tornja u glavnoj poslovnoj četvrti grada.

Rusko ministarstvo obrane saopštilo je da su u napadu na Moskvu učestvovale tri bespilotne letelice, od kojih je jedna oborena, a preostale dve su "neutralizovane elektroničkim tipom ratovanja".

Inače, noćas je napadnut Harkov, pogođeno je skladište. Jedna osoba je ranjena, kažu ukrajinske vlasti. Dodaju da se napad dogodio oko ponoći, a izveden je sa S-300 iz regije Belgorod.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dino

21.08.2023 17:03

Kako da ne, mislim da ste blizu kapitulacije.