PRŽENO KAMENJE POSTALO HIT U KINI: Seljaci vade kamenčiće iz reke i kuvaju, na pijacama prodaju šljunak sa belim lukom i ljutom paprikom (VIDEO)

Autor:

Svet

21.06.2023

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U teškim ekonomskim vremenima video snimci kuvara koji prave prženo kamenje najnoviji su trend na kineskim društvenim mrežama.

PRŽENO KAMENJE POSTALO HIT U KINI:  Seljaci vade kamenčiće iz reke i kuvaju, na pijacama prodaju šljunak sa belim lukom i ljutom paprikom  (VIDEO)

Foto: Printscreen Youtube

Na pojedinim snimcima se vide kuvari kako prže šljunak sa belim lukom i čilijem na posečenim noćnim pijacama, dok drugi prikazuju scene seljana koji kuvaju sveže ulovljeno kamenje na obali reke, preneo je britanski list "Gardijan", piše Tanjug.

Jelo poznato kao suodiu (isisati i odbaciti) ponovo se koristi, barem u video snimcima ljudi koji prenkuju prijatelje.

Dok neki onlajn kuvari insistiraju da je to ukusno jelo, drugi video snimci prikazuju ljude koji užasnuto pljuju kamenje.

Jedan video sa skoro 800.000 pregleda prikazuje kuvara koji nudi porciju suodiua za 16 juana, za šta neki tvrde da je skupo s obzirom da se sastojci mogu ponovo koristiti.

Prema jednoj od priča o istoriji ovog jela, popularnost mu je izbledela nakon što su ekonomski razvoj i motorizovana plovila došla u Hubej, čime je smanjena šansa da čamci ostanu bez zaliha.

Jelo je, takođe, povezano sa narodom Tuđia, etničkom manjinom koja potiče iz planinskog lanca Vuling koji se prostire na granicama Hubeija, Hunana i Guizhoua.

Prema jednom blogu o hrani, rečno kamenje ima prirodan riblji ukus koji se pojačava kada se prži na visokoj temperaturi. 

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading