ŠTA SE TO DOGODILO U BEOGRADU? Borelj pomešao srpsku prestonicu sa ruskim Belgorodom

Autor:

Svet

23.05.2023

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministri odbrane 27 država članica danas su učestvovali na sastanku Veća za spoljne poslove EU.

ŠTA SE TO DOGODILO U BEOGRADU? Borelj pomešao srpsku prestonicu sa ruskim Belgorodom

Foto: Tanjug/AP

Žozep Borelj, visoki predstavnik za spoljnu i bezbednosnu politiku EU, ostao je zbunjen kad je na konferenciji za novinare u Briselu dobio pitanje o eksploziji u ruskom Belgorodu. Borelj je u prvi mah pomislio da ga novinar pita o Beogradu, da bi na kraju ostavio utisak da uopšte nije upućen u vesti iz Belgoroda.

- Stvarno ne znam šta se dogodilo u Beogradu - odgovorio je Borelj na pitanje, postavljeno na engleskom jeziku u kojemu se srpski Beograd izgovara Belgrad, slično kao što se izgovara naziv ruskog Belgoroda.

Portparolka je prišla Borelju i pokušala da mu objasni o čemu je pitanje. Novinar se ponovio javio, pojasnio da pita o oblasti Belgorod u Rusiji. Ali Borelj je nastavio da priča o prestonici Srbije:

- Zašto mi ne kažete šta se to dogodilo u Beogradu - rekao je visoki predstavnik EU.

Portparolka je nastavila da mu objašnjava, da bi na kraju Borelj ponovo uključio mikrofon i rekao da nije upućen u tok događaja u Belgorodu i da ne želi da komentariše.

Podsetimo, ministri odbrane 27 država članica danas su učestvovali na sastanku Veća za spoljne poslove EU, dan nakon što su na sastanku istog Veća bili i ministri spoljnih poslova. Borelj je na konferenciji za novinare izneo podatke o tome kako napreduje evropska misija vojne obuke ukrajinskih vojnika i slanja topovskog naoružanja u Ukrajinu.

- Obuku je prošlo 20.000 ukrajinskih vojnika, što je brojka dvostruko iznad prvobitno zamišljenog i očekivanog. A iz vojnih skladišta država članica EU poslato je preko 220.000 komada topovskog naoružanja različitog kalibra - rekao je Borelj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
dolic

23.05.2023 21:07

Vidi se koliko je covek pismen a zivi u evropi a nezna gde se nalazi BEOGRAD sramota on prestavlja eu

Džonko

23.05.2023 21:42

Aaa pa ne može samo USA da ima onog koji ne zna gde bije... MORA I EVROPSKA UNIJA.... Baš sam se pitao koji je...!!?? EVOOO GAAA SREĆNI IZGUBLJENI... BRAAAVOO MAAJSTOREE... Još samo da se rukuješ sa NEVIDLJIVIM I ISTI STEEE😀😀😀