STAKLO U STARBAKSOVIM FLAŠICAMA? Opozvali neke svoje napitke, sporne proizvode potpuno ukljanjaju sa tržišta

Autor:

Svet

19.02.2023

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FDA kaže da je povlačenje ovih napitaka počelo 28. januara i da je još uvek u toku.

STAKLO U STARBAKSOVIM FLAŠICAMA? Opozvali neke svoje napitke, sporne proizvode potpuno ukljanjaju sa tržišta

Foto: Pixabay.com

Distributer PepsiCo povlači više od 300.000 Starbucks Vanilla Frappuccino flašica, jer bi u njima moglo biti staklo, saopštila je FDA ove nedelje.

U pitanju su napici od vanile pod brojem 0 12000-81331 3, i sa datumom isteka roka upotrebe - 8. mart, 29. maj, 4. i 10. jun, prema podacima Američke administracije za hranu i lekove.

Ovo je opoziv klase II, koji FDA definiše kao: "situaciju u kojoj upotreba ili izlaganje proizvoda koji krši pravila može izazvati privremene ili medicinski reverzibilne štetne posledice po zdravlje ili gde je verovatnoća ozbiljnih štetnih posledica po zdravlje mala", piše CNN.

FDA kaže da je povlačenje ovih napitaka počelo 28. januara i da je još uvek u toku.

Proizvodi se uklanjaju sa tržišta, navodi se u saopštenju PepsiCo, dostavljenom CNN-u u ime North American Coffee Partnership-a, piše Telegraf.

"The North American Coffee Partnership je posvećen visokom nivou kvaliteta u proizvodima koje služi. Pružanje kvalitetnog iskustva našim potrošačima je naš glavni prioritet i uvek postupamo s velikim oprezom kad god postoji potencijalna zabrinutost", navodi se u saopštenju i dodaje:

- Ako je potrošač kupio proizvod i ima pitanja ili nedoumice, može da pozove službu Consumer Relations.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading