RUSKI VOJNICI SVE VIŠE KORISTE SEKSUALNO NASILJE KAO ORUŽJE! Dramatične tvrdnje stižu iz Ukrajine: Siluju civile, žele da nas ponize

Autor:

Svet

05.12.2022

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski tužilac Andrij Kostin je optužio ruske vojnike da namerno koriste seksualno nasilje kao ratno oružje "da bi ponizili Ukrajince".

RUSKI VOJNICI SVE VIŠE KORISTE SEKSUALNO NASILJE KAO ORUŽJE! Dramatične tvrdnje stižu iz Ukrajine: Siluju civile, žele da nas ponize

Foto: Tanjug/AP

Kostin je osudio "drastično povećanje" seksualnog nasilja ruskih vojnika u invaziji na Ukrajinu, koja još traje.

Žrtve su oba pola i svih životnih dobi, rekao je Kostin za list nemačke medijske kompanije Funke Media Group i francuski list Ouest-France u izjavama u koje je dpa imao uvid, prenosi Index.hr.

Kostin je optužio ruske vojnike da namerno koriste seksualno nasilje kao ratno oružje "da ponize Ukrajince".

Republika

Foto: Tanjug/AP

rat u Ukrajini

 

- U mnogim slučajevima ruski vojnici silovali su ljude, mučili, a zatim ubili. Često silovanje čine pred rođacima i decom - rekao je Kostin.

Ruski komandanti često naređuju ili barem podržavaju silovanja, rekao je Kostin.

Njegove izjave ne mogu se nezavisno proveriti.

"Zločini nad civilima deo su ratne taktike ruskih vojnika u Ukrajini"

Vencel Mihalski, šef nemačkog ogranka organizacije Human Rights Watch, vidi sistemski pristup nasilju kada je reč o ruskoj invaziji na Ukrajinu, koja je počela krajem februara.

- Zločini nad civilima deo su ratne taktike ruskih vojnika u Ukrajini - rekao je Mihalski za list Funke Media Group.

- Nasilna dela koja su počinili vojnici, uključujući silovanje, ruski politički zvaničnici i vojska ne kažnjavaju. Naprotiv, snage koje deluju s posebnom brutalnošću još uvek se poštuju - rekao je.

Prema ukrajinskom državnom tužilaštvu, od početka rata pre devet meseci u Ukrajini je ubijeno skoro 8.500 civila, uključujući 440 dece. Ranjeno je više od 11.000 civila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Ida

05.12.2022 12:14

Nama Je to Vec Poznato ista Khinja

Željko

07.12.2022 10:36

@Ida - Kuhinja laži.