BELA KUĆA "PEGLA" BAJDENOVE ZASTRAŠUJUĆE IZJAVE: On je samo pojašnjavao stvari!

Autor:

Svet

07.10.2022

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer nadovezala se na Bajdenove komentare o "nuklearnom armagedonu" , pojašnjavajući kako nije imao nameru dizanja panike.

BELA KUĆA "PEGLA" BAJDENOVE ZASTRAŠUJUĆE IZJAVE: On je samo pojašnjavao stvari!

Foto: Tanjug/AP

Sjedinjene Američke Države ne vide indicije da se Rusija sprema da odmah upotrebi nuklearno oružje i ne vide razlog za promenu stava o upotrebi ovog oružja, saopštila je danas Bela kuća, nakon što je američki predsednik Džozef Bajden pomenuo "nuklearni Armagedon".

- On je pojašnjavao ono o čemu smo govorili, a to je kako ozbiljno shvatamo ove pretnje iz Rusije- saopštila je portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer novinarima, preneo je Rojters.

Bajden je juče izjavio da je rizik od nuklearnog uništenja sveta na najvišem nivou od kubanske raketne krize 1962. godine, pošto ruski zvaničnici govore o mogućoj upotrebi taktičkog nuklearnog oružja, u trenutku kada beleže značajnije neuspehe u osmomesečnom ratu u Ukrajini.

Američki predsednik je naveo da se svet nije suočio sa "mogućnošću Armagedona još od Kenedija i kubanske raketne krize."

Podsetimo, francuski predsednik Emanuel Makron takođe je upozorio svetsku javnost na opasnost od nuklearnog rata, pritom izražavajući zabrinutost i zbog nadolazeće zime, ali je dodao da mora postojati određena doza opreza kada se govori o ovako osetljivim pitanjima. 

Uz to, ni generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg nije krio svoju zabrinutost zbog trenutne situacije u međunarodnim odnosima, navodeći kako nuklearni sukob nije isključen!


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ZV

07.10.2022 18:36

Bukači NATO pripremaju nuklearni napad na ruse pa da njih optuže za to . Davno viđen scenario . Granatiraš Zaporožje pa optužuješ ruse .